Nieuws

LinkedIn schrapt 700 jobs en Chinese app

LinkedIn
Bij LinkedIn, het socialemediaplatform voor professionals, sneuvelen 700 jobs. De app voor de Chinese markt houdt op met te bestaan.

De werknemers van LinkedIn kregen op maandag te horen dat er 716 banen zouden verdwijnen in het bedrijf. In een brief waarin Chief Executive Ryan Roslansky het nieuws aan zijn werknemers bekend maakt, zegt hij dat “een evoluerende markt ervoor zorgt dat we onze strategie continu moeten aanpassen”. Deel van die nieuwe strategie houdt in dat het socialemediaplatform, dat eigendom is van Microsoft, zicht terugtrekt uit China. De reden daarvoor is dat er te weinig belangstelling is voor de Chinese versie van de app, ‘InCareer’.

Hoewel er 716 banen sneuvelen, maken de veranderingen wel ruimte voor 250 nieuwe jobs. Wie ontslagen wordt, krijgt bovendien de kans om te solliciteren. Nog zouden enkele teams samengevoegd worden en verdwijnen er een aantal managementposities, dit om “sneller beslissingen te kunnen maken”. Met de plotselinge opkomst van AI moet bovendien ook daarop ingezet worden.

LinkedIn is verre van het eerste techbedrijf waarin een ontslagronde valt. Eerder vielen al grote ontslagrondes in de techsector. Eerder dit jaar schrapte socialemediagigant Meta al 11.000 jobs, bovenop 10.000 in november vorig jaar. Ook bij Microsoft vielen er heel wat ontslagen: begin dit jaar kondigde ook de LinkedIn-moeder aan dat er 11.000 jobs geschrapt zouden worden.

Uitgelicht artikel Ontslagen Ontslagen in de techsector: dit is er aan de hand

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business