Nieuws

Ontslagen bij Microsoft: 11.000 jobs in gevaar

Microsoft
Microsoft zou van plan zijn om ‘enkele duizenden’ werknemers te ontslaan. De ontslagen zouden al vanaf morgen kunnen vallen.

Sky News rapporteert dat Microsoft grondig aan het herstructureren gaat. Het bedrijf probeert zich klaar te maken voor de wereldeconomie die aan het vertragen is. Daarvoor zou Microsoft zo’n vijf percent van het totale werknemersbestand vaarwel willen zwaaien. Met andere woorden: zo’n 11.000 werknemers zullen ontslagen worden. Enkele analisten suggereren zelfs dat er nog meer jobs dan dat op de helling staan.

Als de berichtgeving klopt, sluit Microsoft zich aan bij andere techbedrijven die een groot aantal ontslagen doorvoerden. Twitter, Meta, Amazon en andere bedrijven lieten in 2022 ook een groot aantal werknemers vertrekken. Amazon maakte bovendien plannen bekend om in januari met 6% of 18.000 jobs af te slanken. Bij Meta vertrekken er begin dit jaar ook rond de 11.000 werknemers. De ontslagronde bij Microsoft is dus zeker geen unicum.

Microsoft had eerder al gehint dat er ontslagen zouden komen. In oktober zei CEO Satya Nadella nog dat het bedrijf op een ‘gedisciplineerde wijze’ met de uitgaven zou moeten omgaan om het hoofd te bieden tegen de economische omstandigheden. De geruchten die momenteel de ronde doen over de ontslagronde werden door woordvoerders bevestigd noch ontkend.

Krijgen we bevestiging van de ontslagronde, dan zal dit waarschijnlijk gebeuren nog voordat de kwartaalresultaten bekendgemaakt worden. Op 24 januari maakt de Amerikaanse technologiegigant die cijfers bekend. Of de hervormingen daadwerkelijk doorgevoerd worden, zal dus in de komende dagen duidelijk worden.

businessmicrosoft

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals