Nieuws

Samsung Galaxy S23 krijgt weldra Android 14

Samsung Galaxy S23
© Unsplash
De Samsung Galaxy S23-serie zou op zeer korte termijn de Android 14-update ontvangen. Hiervoor zijn signalen opgedoken op Samsungs updateserver.

Enkele dagen geleden bracht Samsung nog de zevende bètaversie van One UI 6 uit voor de Galaxy S23-serie. Tezamen met die nieuwe One UI-versie rolt Samsung ook meteen Android 14 uit. Het lijkt er nu op dat de bètafase voor de S23-serie ten einde loopt. Dat meldt SamMobile. De nieuwssite zegt dat de fabrikant testen uitvoert met stabiele versies van One UI 6 en Android 14 voor de Galaxy S23-serie.

Android 14 voor Galaxy S23

Die stabiele testversies verschenen op de updateserver van onder meer Samsungs Zuid-Koreaanse, Europese en Indiase afdelingen. Het enige dat over deze builds bekend is, is dat ze firmwareversie ‘BWJG’ dragen. Volgens de publicatie is die firmware bedoeld voor het stabiele kanaal. Over de status van de testen zijn op dit punt nog geen details bekend.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) Android 14 arriveert op Nothing Phone (2)

Met andere woorden: we kunnen niets zeggen over een mogelijke uitroldatum. Verleden jaar startte Samsung op 18 oktober met de uitrol van Android 13 voor de Galaxy S22-serie. De 18e gaat Samsung vermoedelijk niet (meer) halen voor Android 14. Nu de fabrikant stabiele versies test zou dat echter, zo wordt gespeculeerd, niet lang op zich laten wachten. In eerste instantie is die Android 14-update vermoedelijk exclusief aan de Galaxy S23, S23+ en Galaxy S23 Ultra.

Niet veel later zouden ook de Galaxy A34 en Galaxy A54, evenals de Galaxy S22-serie, moeten volgen. Met de update voegt Samsung alle vernieuwingen van Android 14: een elegant en modern(er) lettertype, aangepaste snelle instellingen en verschillende vergrendelschermen voor specifieke routines toe aan One UI.

Introductie in België

Voorlopig kunnen we enkel speculeren over een mogelijke uitroldatum. Eveneens onbekend is of de Android 14-update direct in België uitkomt. Momenteel gaan er wel enkele weken over de volledige uitrol heen. Zelfs als de update deze week uitkomt, is het dus mogelijk dat je de update niet direct ontvangt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business