Nieuws

Alienware M18 officieel: fors in formaat en prijs

Alienware M18
© Dell
De Alienware M18 is met zijn 18-inch scherm de grootste gaminglaptop van dit moment. Vrijwel alle componenten van deze laptop kan je configureren: inclusief het scherm.

Dell biedt namelijk twee schermen aan voor de Alienware M18. Enerzijds is er een scherm met een hogere resolutie (QHD) en een 165Hz-beeldverversing. Degenen die niet veel geven om de resolutie, waaronder FPS-gamers, kunnen kiezen voor de tweede optie; een Full HD-lcd-paneel met een 480 Hz-beeldverversing. In beide gevallen meet het scherm 18 inch. De M18 is dus zonder meer de grootste gaminglaptop die je kan kopen. Gaminglaptops van andere merken blijven vaak steken op 17 inch.

Geen AMD-keuzes

Dat formaat biedt ruimte aan alle mogelijke hardware(wensen). Onder de motorkap tref je steeds de beste Intel-processoren aan – met de Intel Core i9-13980HX als ultieme hoogtepunt. Alienware biedt op GPU-vlak keuze uit diverse Nvidia-GPU’s. Nvidia’s RTX 4090 vormt hier het hoogtepunt. In de VS is de laptop ook verkrijgbaar met CPU’s en GPU’s van AMD. Vooralsnog zijn die opties niet beschikbaar in de EU.

Ook qua opslagconfiguraties is er het nodige te kiezen. Zo kan de Alienware M18 uitgerust worden met maximaal 64 GB RAM, bestaande uit twee 32 GB DDR5-5200-sticks. Qua opslag kan men kiezen uit één, twee of vier SSD-schijven. Wie kiest voor één schijf kan maximaal 4 TB opslag nemen. Bij de keuze van vier schijven loopt dit op tot 9 TB. De SSD’s staan steeds in RAID0. Hierdoor lever je wel in op databescherming, maar verlies je geen opslagcapaciteit.

Uitgelicht artikel Dell Alienware AW2524H Zoveel kost Alienware’s 500 Hz-gamingmonitor

Mechanisch toetsenbord

Het is verder nog mogelijk de Alienware M18 uit te rusten met een mechanisch toetsenbord. Voor dit toetsenbord gebruikt Dell Cherry MX ‘ultra low-profile’-switches. Welk toetsenbord je ook kiest: per key RGB-verlichting is een standaardoptie.

Prijzen en beschikbaarheid

Alienware’s nieuwe M18-gaminglaptop is per direct leverbaar in België en Nederland. Prijzen beginnen bij 1.999 euro voor een Core i7, RTX 4060, 512 GB opslag en 16 GB RAM. Het duurste model met de Core i9 en RTX 4090 kost een schamele 5.798,99 euro. Goedkoop of betaalbaar is de laptop zeker niet: vast staat wel dat het een unieke laptop is, mede door zijn formaat (en ontwerp).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business