Nieuws

Lanceringsdatum Xiaomi 14-serie is bekend

Xiaomi 14-serie
© OnLeaks
Xiaomi's nieuwste vlaggenschepen, de Xiaomi 14 en 14 Pro, worden op 25 oktober gelanceerd. Dat heeft de smartphonefabrikant maandagochtend bekendgemaakt.

Via Weibo verscheen een teaserpost met meer informatie over de introductie. Daarin bevestigt het merk dat het om de Xiaomi 14-serie gaat. De nieuwe toestellen moeten weer een ‘sprong voorwaarts’ zijn, al is nog onduidelijk welke upgrades de 14-serie meekrijgt. Duidelijk wordt wel dat de Chinese fabrikant weeral samenwerkt met Leica voor de camerafunctionaliteiten.

Geclaimd wordt dat het een doorbraak heeft bereikt met “Mobile Imaging Optics”. Ook hier laat het bedrijf details achterwege. Vorig jaar stapte Xiaomi nog als een van de eerste – Sony had reeds een 1-inch-sensor in gebruik voor zijn Xperia-reeks – smartphonefabrikanten over op 1-inchsensoren in zijn vlaggenschepen. Waar het merk dit jaar mee komt, blijft daarmee koffiedik kijken.

In het teaserbericht maakt Xiaomi ook nog eens melding van HyperOS. Die softwareschil neemt het stokje over van MIUI, dat na 13 jaar met pensioen gaat. Bij de introductie van HyperOS eerder deze maand beloofde Xiaomi onder meer ‘verbeterde en vloeiende prestaties’.

Snapdragon-chipset

Andere details over de Xiaomi 14-serie blijven nochtans achter slot en grendel. Vermeend wordt wel dat de 14-serie als eerste gebruikmaakt van Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3. Die chip wordt eveneens op 26 oktober onthuld. Mogelijk vindt de introductie van de 14-serie dan ook plaats op het podium van de Snapdragon Summit, die deze week plaatsvindt.

Ten slotte kregen we recent een eerste blik op het ontwerp van de Xiaomi 14 Pro. Daaruit blijkt dat de smartphone ditmaal een vijftal camera’s meekrijgt, waarvan vier achterop. Onbekend is of de 1-inchsensor van de 13 Pro terugkeert op de 14 Pro. Daarnaast valt op dat het toestel nogal veel weg heeft van recente iPhones, mede door het vlakke frame én de vierkante cameramodule.

Uitgelicht artikel Xiaomi Pad 6 Max Dit is Xiaomi’s Galaxy Tab S9 Ultra-equivalent

Lancering op 26 oktober

Xiaomi lanceert de 14-serie dus op 26 oktober. Vermoedelijk wordt de smartphonereeks nadien eerst exclusief in China beschikbaar. De internationale lancering zou pas in 2024 plaatsvinden. Vooralsnog zijn dat wel speculaties: Xiaomi heeft zulke details nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business