Nieuws

Samsung deelt visie op ‘Galaxy AI’ en toont eerste functie

Samsung Galaxy S24 zoom
© Unsplash
Toekomstige Samsung Galaxy-toestellen, daar zal AI in gaan zitten. De fabrikant laat nu al weten we daar ongeveer van mogen verwachten.

Dat Samsung plannen heeft met AI, dat is al langer geweten. De smartphonegigant laat nu in een blogpost weten hoe het naar die ‘Galaxy AI’ kijkt en wat de mogelijkheden worden: “Het internet aan je vingers, een camera in je broekzak en artificiële intelligentie om je dagelijkse leven te verbeteren”, zegt de Zuid-Koreaanse fabrikant erover.

Volgens Samsung zal AI op je Galaxy-toestel een hybride werking hebben: een deel van de AI-ervaring draait op de hardware van het toestel, terwijl een deel van de modellen in de cloud blijft huizen. Volgens Samsung moet het AI-systeem de ervaring van je mobiele telefoon flink verbeteren, met oog voor je privacy en veiligheid.

Samsung laat kort weten wat het publiek van het AI-systeem voor Galaxy-toestellen mag verwachten. Daarvoor doet het een functie voor livevertalingen uit de doeken: AI Live Translate Call. Die functie zorgt ervoor dat je altijd een vertaler op zak hebt, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. De AI-tool wordt in de Telefoon-app geïntegreerd, waardoor je dus geen andere vertaalapplicaties meer hoeft te downloaden. AI Live Translate Call zal daar voor realtime vertalingen zorgen, die verschijnen terwijl je spreekt. Samsung zegt dat de functie lijkt op ondertiteling, maar dan voor telefoongesprekken. Omdat AI Live Translate Call volledig on-device werkt, moeten gebruikers zich ook niet zorgen maken over hun privacy: de gesprekken komen nooit bij Samsung terecht.

Begin volgend jaar

Volgens Samsung zou die ‘Galaxy AI’ er “begin volgend jaar” moeten zijn. Dat maakt het nog waarschijnlijker dat de AI-functies samen met de Samsung Galaxy S24-telefoons gelanceerd worden. Die toestellen zouden in januari gelanceerd werden.

Eerder deze week deed Samsung ook een AI-model uit de doeken. Samsung Gauss, zoals het model heet, kan tekst, code en afbeeldingen genereren. Wellicht is het ook dat Samsung Gauss-model dat functies als AI Live Translate Call op de achtergrond doet werken. Of die functies gratis te gebruiken zullen zijn, dat geeft Samsung niet mee.

Uitgelicht artikel Samsung Samsung onthult AI-systeem ‘Gauss’ als concurrent voor ChatGPT en Bard

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business