Nieuws

Copilot komt wellicht ook naar Windows 10

Copilot
© Microsoft
Microsoft zou van plan zijn om Copilot ook naar Windows 10 te brengen. In eerste instantie leek de generatieve-AI-assistent voorbehouden voor Windows 11.

Copilot is sinds september officieel beschikbaar in Windows 11 en zijn parcours tot nog toe verliep niet helemaal vlekkeloos. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is door Microsoft, lijkt het er wel sterk op dat ook oudere pc’s met Windows 10 gebruik zullen kunnen maken van de slimme assistent. Zo weet Zac Bowden van Windows Central dat de Copilot-knop en de zijbalk voor Windows 11 “weldra” ook naar Windows 10 komen.

Copilot naar Windows 10

Nog volgens Bowden zou Copilot voor Windows 10 plugins krijgen die ook compatibel zijn met Windows 11. “Ik vermoed dat de functionaliteit van Copilot op Windows 10 en 11 grotendeels hetzelfde zal zijn, inclusief de compatibiliteit van plugins over beide besturingssystemen heen”, meent de Windows-expert.

Door Copilot ook beschikbaar te maken op Windows 10 vergroot Microsoft zijn user base aanzienlijk. Maandelijks gebruiken nog een miljard mensen Windows 10. Windows 11, dat al twee jaar beschikbaar is, telt momenteel nog ‘maar’ 400 miljoen actieve gebruikers. Bowden voegt er nog aan toe dat ontwikkelaars nog sneller geneigd zouden zijn om plugins te ontwikkelen voor Copilot, gezien het veel grotere bereik.

End of life Windows 10 uitgesteld?

Microsoft leek er in eerste instantie haast bij te hebben om iedereen zo snel mogelijk te laten overschakelen op Windows 11. Het zogenaamde ‘end of life’ voor Windows 10 (het stoppen van ondersteuning en updates) werd al aangekondigd voor 14 oktober 2025. Gezien de recente ontwikkelingen lijkt die deadline bijzonder dichtbij en het zou ons niet verbazen dat die nog flink opgeschoven wordt.

Microsoft lijkt zijn strategie te herbekijken en zou volgens Windows Central van plan zijn om nog “nieuwe features en services” naar Windows 10 te brengen die tot dusver voorbehouden leken voor Windows 11. Het zou goed nieuws zijn voor de vele Windows 10-gebruikers. Voorlopig is het nog wachten op officiële communicatie van Microsoft.

Uitgelicht artikel Windows 11 Moments 4 Windows Copilot is een brokkenpiloot: nieuwe update zorgt voor problemen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business