Nieuws

Microsoft komt terug op OneDrive-uitschakelblokkade

OneDrive
© Microsoft
Microsoft heeft de vragenlijst bij het uitschakelen van OneDrive uitgezet. Volgens de softwaregigant kreeg slechts een beperkt deel van zijn gebruikers de vragenlijst te zien.

Die vragenlijst weerhield gebruikers verleden week van het afsluiten van OneDrive. Enkel als men de vraag ‘waarom ze OneDrive afsluiten’ beantwoorden, werd de app gesloten. Die vragenlijst kwam de softwaregigant op de nodige kritiek te staan. Voor gebruikers voelde de vragenlijst alsof Microsoft ze ervan wilde weerhouden de clouddienst af te sluiten. Ook vroegen ze zich af waarom het bedrijf zo’n antwoord wil ophalen. Op die vraag heeft Microsoft vrijdag antwoord gegeven tegenover The Verge-journalist Tom Warren.

Daaruit blijkt dat een klein deel van OneDrive-gebruikers “tussen 1 en 8 november” te maken kreeg met de vragenlijst. Volgens een woordvoerder van Microsoft diende de vragenlijst om “de kwaliteit van zijn diensten te verbeteren”. Het lijkt er daarmee op dat de vraag slechts tijdelijk aangeboden zou worden. Onduidelijk is of de kritiek heeft geleid tot het verwijderen van de vragenlijst.

Update niet vereist

Gebruikers hoeven niets te doen om OneDrive weer ongestoord te kunnen afsluiten. Microsoft heeft de melding via zijn servers uitgeschakeld. Verschijnt de melding alsnog, dan is een herstart van de PC afdoende om dit op te lossen.

Uitgelicht artikel onedrive Microsoft OneDrive voor web krijgt make-over

Wil je vervolgens voorkomen dat OneDrive automatisch opstart? Dit kan je instellen in het menu van de clouddienst. Volg daarvoor onderstaande stappen:

  1. Open OneDrive op Windows
  2. Klik rechtsboven op het tandwieltje
  3. Kies voor instellingen en klik in het linkermenu op ‘Account’
  4. Kies vervolgens voor PC ontkoppelen

OneDrive zal nu geen bestanden meer proberen te synchroniseren, noch starten als je je PC aanzet. Let wel, dit betekent ook dat je geen back-ups kan maken via de applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business