Nieuws

Google stelt Bard beschikbaar voor minderjarigen

Bard
© Unsplash / Mojahid Mottakin
Google Bard is nu ook beschikbaar voor 16- en 17-jarigen. Er zit meteen een functie in om je wiskundehuiswerk te laten maken.

Google lanceert zijn chatbot Bard opnieuw, maar dan deze keer speciaal voor tieners. Momenteel moet je aangeven dat je 18 jaar oud bent om een gesprek met Bard te kunnen hebben. Vanaf nu gaat dat al als je 16 jaar of ouder bent: Google stelt de chatbot namelijk beschikbaar voor die leeftijdscategorie.

Minderjarigen krijgen niet exact dezelfde Bard om mee te spreken als meerderjarigen: de chatbot is aangepast, zodat die antwoorden geeft op maat van kinderen tussen de 16 en 18 jaar. Volgens Google kunnen tieners daardoor vragen aan Bard om een speech te helpen schrijven, kunnen ze raad vragen voor hun studiekeuze, naar welke universiteit of hogeschool ze moeten gaan. Ook als ze een idee nodig hebben voor een project, kunnen ze daarvoor terecht bij Bard.

Dubbelcheckt wiskundehuiswerk

Google haalt aan dat het enkele veiligheidsmechanismes in de chatbot-voor-tieners verwerkte. Een van die mechanismes zorgt er voor dat Bard zijn antwoorden élke keer zal dubbelchecken. Dat moet ervoor zorgen dat de chatbot geen hallucinaties vertoont. Aangezien tieners niet altijd beseffen dat AI-modellen als Bard kunnen hallucineren, moet Bard zijn antwoorden dus twee keer nalezen. Daarnaast is de chatbot nu ook getraind om ongepaste content te herkennen. Op die manier wil Google verzekeren dat Bard geen illegale info in zijn antwoorden verwerkt.

Google Bard krijgt ook een functie waarmee de AI wiskundehuiswerk kan helpen maken. Stellen tieners een wiskundevraag aan Bard? Dan zal die stap voor stap op zoek gaan naar het antwoord. Op die manier moet Bard helpen om ingewikkelde vraagstukken te leren oplossen.

Enkel in het Engels

Wil je, als 16- of 17-jarige Bard gebruiken? Of wil je dat je kinderen gebruik kunnen maken van de chatbot? Dan zal dat voorlopig nog in het Engels moeten. Hoewel Bard al Nederlands spreekt tegen volwassenen, zijn de functies voor minderjarigen enkel in het Engels beschikbaar. In de nabije toekomst zou hier verandering in moeten komen. Om je leeftijd te bepalen, kijkt Google naar je Google-account.

Google toont nu nog een filmpje aan nieuwe gebruikers, over hoe ze de chatdienst op een correcte manier kunnen gebruiken. Dat filmpje is eveneens enkel in het Engels beschikbaar.

Uitgelicht artikel Bard update Drive Gmail Pas op: er bestaat helemaal geen Google Bard-app

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business