Nieuws

OnePlus 11 ontvangt nu Android 14

OnePlus 11
© OnePlus
OnePlus is gestart met de uitrol van OxygenOS 14 gebaseerd op Android 14 voor de OnePlus 11. De stabiele Android 14-update rolt eerst uit naar bètatesters.

India krijgt als eerste toegang tot OxygenOS 14. Het bedrijf zegt gebruikers ‘op de hoogte te houden’ over de uitrol in andere regio’s, waaronder Europa. Daarbij rolt de stabiele update ook eerst uit naar bètatesters in de gesloten en open testprogramma’s. Daarna krijgen alle eigenaren van een OnePlus 11 de kans om Android 14 en de OxygenOS 14-schil uit te proberen. Vermoedelijk laat deze fase nog enkele weken op zich wachten. Haast heeft meestal ook maar weinig zin: het wil wel eens dat eerste versies van een update niet geheel vrij zijn van bugs. Die worden dan opgelost vooraleer iedereen ‘m kan downloaden.

Identiek aan ColorOS 14

Functioneel is OxygenOS 14 overigens identiek aan ColorOS 14 van moederbedrijf OPPO. ColorOS 14 wordt overigens gelijktijdig met OnePlus’ update uitgerold. De bedrijven werken ook samen aan het ontwikkelen van de softwarelaag.

Naast software valt ook hardware onder die samenwerking, zo bleek laatst met de OnePlus Open, die grotendeels identiek is aan de OPPO Find N3. Verwacht wordt dat die nauwe samenwerking de komende jaren wordt voortgezet. Tegelijkertijd verdwijnt OPPO stilaan uit Europa: nieuwe smartphones worden nog nauwelijks uitgebracht.

Nieuw in OxygenOS 14

Gekend is dat OxygenOS 14 voor de OnePlus 11 gebaseerd is op Android 14. Toch spreekt OnePlus nauwelijks over de nieuwe Android-versie in zijn updatenotities. Deze nieuwe functies werden aan OxygenOS toegevoegd voor de OnePlus 11:

Pantanal Service

  • Voegt Fluid Cloud toe, een manier van interactie met morphing forms waarmee je in één oogopslag actuele informatie kunt bekijken;
  • Voegt apparaatoverkoepelende ondersteuning voor Fluid Cloud toe. Nu kun je in één oogopslag de verbindingsstatus van apparaten op je account controleren.

Slimme efficiëntie

  • Bestandsdock toegevoegd, waar u content naartoe kunt slepen om deze over te zetten tussen apps en apparaten;
  • Voegt Content Extraction toe, een functie die met één tik tekst en afbeeldingen van het scherm kan herkennen en extraheren;
  • Voegt Smart Cutout toe, een functie die meerdere onderwerpen in een foto kan scheiden van de achtergrond voor kopiëren of delen.

Apparaatoverkoepelende connectiviteit

  • Verbetert Shelf door meer widgetaanbevelingen toe te voegen.

Beveiliging en privacy

  • Verbetert het beheer van foto- en videogerelateerde toestemmingen voor veiligere toegang door apps.

Prestatieoptimalisatie

  • Verbetert de systeemstabiliteit, startsnelheid van apps en de vloeiendheid van animaties.

Aquamorf ontwerp

  • Upgrade Aquamorphic Design met een natuurlijke, zachte en duidelijkere kleurstijl voor een comfortabelere kleurervaring;
  • Voegt ringtones met Aquamorphic-thema toe en vernieuwt de systeemmeldingsgeluiden;
  • Verbetert systeemanimaties door ze nog vloeiender te maken.

Gebruikerszorg

  • Voegt een CO2-tracking AOD toe die de koolstofuitstoot visualiseert die je vermijdt door te lopen in plaats van te rijden.

Uitrol naar OnePlus 11

Momenteel rolt OnePlus de update enkel uit in India. Verwacht wordt dat OxygenOS 14 de komende weken ook in Europa (en dus België) arriveert op de OnePlus 11. De update vereist dat je ten minste 5 GB opslagruimte vrij hebt én dat de batterij voor minimaal 30 procent is opgeladen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business