Nieuws

OnePlus integreert Microsoft Phone Link in OxygenOS 14

OnePlus 12 lanceringsdatum
© Unsplash/Mayer Tawfik
Microsoft Phone Link zit vanaf OxygenOS 14 ingebakken in OnePlus’ softwarelaag. De tool versterkt volgens OnePlus de productiviteit van smartphonegebruikers.

Eerder werd Microsoft Phone Link reeds geïntegreerd in Samsungs One UI-softwarelaag. Met Phone Link kan je onder meer gemakkelijker bestanden verplaatsen tussen Android en Windows. Uniek aan OS-level integraties, zoals die van OnePlus en Samsung, is dat het ook de bediening van een telefoon toelaat. Zo kan je vanaf Windows -via Microsoft Phone Link- je Android-telefoon bedienen.

Aanvullend biedt Phone Link de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren. Hiervoor hoef je de telefoon niet op te pakken. Via de Phone Link-app zoek je tussen de contacten op je telefoon of voer je zelf een telefoonnummer in om het gesprek te starten. Begon je een gesprek op je smartphone en ga je liever verder op je pc? Dat kan: Phone Link laat je naadloos telefoongesprekken overplaatsen. Dit werkt beide kanten op – dus van je smartphone naar je pc en omgekeerd.

Bestanden overzetten

Ook op andere vlakken ondersteunt Phone Link de productiviteit van gebruikers. De applicatie laat je bijvoorbeeld in-line reageren op chatberichten van WhatsApp. Via de Windows-app zie je bovendien alle notificaties van je Android-telefoon, en krijg je in één oogopslag zicht op de foto’s, video’s en bestanden op de telefoon. Vergelijkbaar met Nearby Share kan je de bestanden vervolgens draadloos overzetten op je pc.

OnePlus Phone Link
© OnePlus/Microsoft

Dit werkt overigens ook omgekeerd, dus van de pc naar je smartphone. Wel is het niet mogelijk om vanaf je telefoon de bestanden op je pc in te kijken.

Uitrol met OxygenOS 14

Voor een deel van bovenstaande functies moeten OnePlus-gebruikers wachten op OxygenOS 14. De Phone Link-app zit dan ingebakken in het OS. Tot die tijd kan je Microsofts app wel downloaden via de Google Play Store. Let wel, functies zoals het op afstand bedienen van de telefoon zijn pas vanaf OxygenOS 14 beschikbaar.

Wanneer jouw telefoon OxygenOS 14 krijgt? OnePlus is donderdag gestart met de uitrol van de OS-update voor de OnePlus 11. De komende maanden krijgen alle (ondersteunde) OnePlus-telefoons toegang tot de update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business