Nieuws

iPhone 16 en 16 Plus blijven steken op ouderwetse schermen

iPhone 16 schermen
© Unsplash/Amanz
Apples iPhone 16 en iPhone 16 Plus blijven gebruikmaken van 60Hz-schermen. Net als op de iPhone 15-serie krijgen enkel de Pro en Pro Max luxere LTPO-schermen.

Apple nam met de iPhone 15-serie definitief afscheid van de gekende notch. In plaats daarvan zet de fabrikant vol in op zijn Dynamic Island-ontwerp. Frappant was dat het verdwijnen van de notch geen wijziging in schermspecificaties meebracht – met uitzondering van de schermhelderheid. Daar zou in 2024 niets aan veranderen, schrijft geruchtenmaker Revegnus op X (voorheen Twitter).

In een bericht op het socialemediaplatform claimt Revegnus informatie te hebben over de schermen op Apples iPhone 16-serie. Zo staat te lezen dat de iPhone 16 en 16 Plus respectievelijk 6,12 en 6,69-inch schermen meekrijgen. Steeds met een beeldverversing van 60Hz. Voor de iPhone 16 Pro (Max) voorziet Apple schermen met LTPO-technologie, dat variabele beeldverversing mogelijk maakt. Van voorgaande Pro-modellen is bekend dat ze steeds 120Hz-schermen meekregen.

Opvallend is dat die schermen volgens de geruchtenmaker iets zijn gegroeid. Op de 16 Pro zouden we van doen hebben met een 6,27-inch scherm (6,1 op 15 Pro), terwijl de iPhone 16 Pro Max maar liefst een 6,68-inch scherm bevat (6,7 op 15 Pro Max). Welk toestel van de iPhone 16-serie je ook in huis haalt: ze bevatten steeds de Dynamic Island-inkeping, schrijft de geruchtenmaker.

Young: 120Hz vanaf 2025

Het gerucht sluit aan bij eerdere berichtgeving van schermanalist Ross Young. Young gaf eerder te kennen dat Apple pas in 2025 zou afstappen van 60Hz-schermen. Of die informatie juist is zal later moeten blijken. Het is simpelweg nog te vroeg om zulke conclusies te trekken voor een toestel dat over iets minder dan één jaar wordt gelanceerd.

Waarom Apple op 60Hz blijft steken is niet bekend. Mogelijk heeft het simpelweg van doen met de materiaalkost voor 120Hz-panelen. Een andere mogelijke reden is dat de verschillen tussen de Pro- en reguliere modellen anders simpelweg te klein is. Buiten de meer luxueuze schermen, de vlottere chipsets én betere camera’s zijn de verschillen gerust miniem te noemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business