Nieuws

Opladen bij Tesla Superchargers wordt mogelijk een pak prijziger

Tesla Supercharger laadpunt variabele tarieven
© Tesla
Tesla gaat Supercharger-gebruikers extra kosten rekenen als hun batterij boven de 80% is opgeladen. Dit moet de wachtrij bij Supercharger-stations inkorten.

Hoeveel Tesla klanten precies aanrekent als hun accu boven de 80 procent is opgeladen, blijft op dit moment een raadsel. Een officiële aankondiging van de maatregel blijft eveneens uit. Voorlopig is de wijziging enkel te vinden in Tesla-handleidingen, schrijft Not A Tesla App.

Daarin staat te lezen dat Tesla-bestuurders mogelijk meer moeten betalen voor het opladen bij een Supercharger als hun accu boven de 80 procent is opgeladen. Dit geldt wel enkel voor plekken waar het op dat moment druk is. Is er in geen velden of wegen een andere Tesla te zien, dan blijf je na de 80 procent opladen aan het standaardtarief.

In de handleiding wordt gesproken over het ‘merendeel van laadstations’ dat bezet moet zijn voor bestuurders meer gaan betalen. Hoe Tesla dit exact berekend, wordt niet besproken. Ook is het op dit punt ongeweten of en hoe bestuurders worden gewezen op de extra laadkosten op momenten dat het druk is.

Uitgelicht artikel Tesla Musk hint naar twee compleet nieuwe Tesla EV’s

Drukte bij snelladers

Tesla probeert gebruikers al langer te ontmoedigen hun EV op te laden tijdens piekmomenten. De autofabrikant biedt hiervoor hoog- en laagtarieven – waardoor je ‘s avonds laat of overdag net iets goedkoper de EV kan bijladen. De nieuwe maatregel moet ervoor zorgen dat gebruikers die aan de drukke momenten gebonden zijn, niet overmatig lang een plaats bezet houden.

Doorheen de jaren moet die snellaadsituatie al een pak verbeteren. De Europese Unie kwam eerder dit jaar met een voorstel om versneld te voorzien in (snel)laadinfrastructuur voor EV’s. Vanaf 2030 is daardoor -als alles volgens plan verloopt- minstens elke 100 kilometer een snellader beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business