Nieuws

X laat weer titels zien boven gedeelde links

X twitter
© Unsplash / Julian Christ
Lange tijd verscheen er geen titel boven gedeelde links op X. Dat beleid wordt nu teruggedraaid, waardoor je ziet waarop je klikt.

Om gebruikers zo lang mogelijk op het sociale medium te houden, besloot de leiding achter X begin oktober om gedeelde links er anders uit te laten zien. Waar de nieuwsartikelen die je op het platform deelde aanvankelijk nog van hun afbeelding en titel voorzien waren, verdwenen de titels begin oktober uit zicht. Wat achterbleef, nodigde niet meteen uit om op te klikken: een afbeelding met onderaan vermelding van een URL en verder alleen een beschrijving die de plaatser zelf moet typen.

Volgens Musk zou X er echter beter uitzien, zonder al die titels boven de artikels. Het platform zou er een meer gestroomlijnde look van krijgen en het zou er bovendien voor zorgen dat clickbaittitels van het platform verdwijnen. Feitelijk werd het gewoon heel wat minder interessant om die links nog via Twitter te delen, waardoor heel wat gebruikers er dus ook mee ophielden.

Dat lijkt inmiddels doorgedrongen te zijn bij Musk. Hij zegt dat X de titels zal terughalen. Die zullen als een overlay verschijnen, bovenaan de afbeeldingen die je vandaag nog wel kan zien. Daardoor zien X-gebruikers op iOS en het web binnenkort weer welke links ze aanklikken. Voor Android-gebruikers verandert er niets: in die versie van de app zijn de titels van artikels namelijk nooit verdwenen.

Wat je precies deelt op het sociale medium wordt binnenkort dus opnieuw heel wat duidelijker. Dat was zonder de titels namelijk niet altijd het geval. Bijvoorbeeld: Musk zelf deelde gisteren nog een artikel van Reuters. Op basis van zijn post krijgen we geen informatie over wat er in dat artikel staat, alleen dat het “Extremely concerning!” is volgens Musk. Het lijkt er dus niet op dat de tijdelijke maatregel volstond om clickbait van het platform te weren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business