Nieuws

Killnet-leider ontmaskerd door Russische staatsmedia

Twitter hacker
© iStock / artoleshko
Russische staatsmedia ontmaskert de leider van Killnet, een pro-Russische hackersgroepering die ook België en Nederlandse ziekenhuizen aanviel.

Hackers en andere cybercriminelen hebben er veel voor over om hun identiteit geheim te houden. Dat was ook het geval voor de leider van het pro-Russische Killnet-hackersnetwerk. Die groepering viel sinds het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne al meerdere NAVO-landen aan. Onder andere België en de Nederlandse ziekenhuizen werden slachtoffer. Opvallend genoeg werd het kopstuk door Russische staatsmedia zelf ontmaskerd.

Uitgelicht artikel Lastpass werd opnieuw gehacked Federale overheidsdiensten getroffen door DDoS-aanval

De man in kwestie staat online bekend als ‘Killmilk’. Bij de overheid zou hij bekend staan als Nikolai Serafimov, een Rus van in de dertig. De man werd in het verleden veroordeeld voor drugshandel en rijdt vandaag rond in Porsches en BMW’s. Dat is de informatie die het Russiche Gazeta.ru publiceert in het licht van een onderzoek naar de groepering.

Volgens Gazeta.ru is de informatie betrouwbaar: andere ‘hacktivisten’ hebben de informatie bevestigd. De hackers brengen de naam niet zelf naar boven uit angst voor repraisailles: Killmilk staat namelijk bekend als iemand met wraakzuchtige neigingen. Volgens NET-WORKER, een andere pro-Russische hacker, zijn “veel mensen Killmilk beu”.

Einde van Killnet?

“Achter de schermen is er een groot aantal pro-Russische hackersgroeperingen dat tegen hem zijn. Maar ze zijn bang voor een openbare confrontatie”, klonk het nog bij NET-WORKER. Dat Gazeta.ru, een orgaan van de Russische staatsmedia, de man nu ontmaskert, is opmerkelijk. De nieuwsoutlet maakte de naam bekend in het kader van een exposé: de afgelopen paar weken werd meermaals geclaimd dat het pro-Russische Killnet ook de Russische Federatie onder vuur nam.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de hackersgroepering hiermee opgedoekt wordt. Binnen de organisatie zou Killmilk al langer concurrentie hebben van leden die hem als leider willen vervangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business