Nieuws

Samsung komt met webbrowser voor Windows

Samsung Internet
© Samsung
Samsung Internet maakt de overstap van Android naar Windows. De webbrowser is gebaseerd op de Chromium-code, waar ook Google Chrome mee is gebouwd.

Samsung stelt de webbrowser voor Windows beschikbaar via de Microsoft Store. Eens geïnstalleerd kan je inloggen met je Samsung-account om browsegeschiedenis, bookmarks en opgeslagen pagina’s te synchroniseren met je Android-telefoon (en omgekeerd). Ook kan je geopende tabbladen verzenden naar je Windows-pc.

Na installatie kunnen gebruikers er bovendien voor kiezen om data uit Google Chrome en Microsoft Edge te importeren. Voor het installeren van extensies zoals adblockers kunnen gebruikers terecht in Googles Chrome Web Store. Functioneel is Samsung Internet niet meteen een geduchte concurrent voor Chrome en Edge. Die laatstgenoemde browsers krijgen of beschikken bijvoorbeeld over diverse AI-gebaseerde functies. In Edge werd bijvoorbeeld Microsofts Copilot-chatbot ingebakken.

Wel biedt Samsungs webbrowser een donkere modus. Gezien de browser op Chromium gebaseerd is, net als de eerdergenoemde browsers, mag je bovendien een vlotte browse-ervaring verwachten. Het gros van de moderne websites zijn geoptimaliseerd voor Chromium en werken ook het snelst op die browserengine.

Voor alle Windows-PC’s

Samsung Internet komt beschikbaar voor alle Windows-PC’s vanaf Windows 10 en weegt 130 MB. In tegenstelling tot menig andere Samsung-app op Windows hoef je hiervoor dus geen Samsung-pc te bezitten.

In de huidige versie ontbreekt nog de mogelijkheid om wachtwoorden te synchroniseren. Gehoopt wordt dat die functie in een toekomstige Samsung Internet-versie wordt toegevoegd. Vooralsnog is niet bevestigd dat die optie daadwerkelijk in ontwikkeling is.

edgesamsungSamsung internet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals