Nieuws

WhatsApp brengt ‘eenmalige foto’s’ naar de desktop

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp komt terug op een eerdere beslissing om verdwijnende foto's uit zijn web- en desktopapps te halen. De functie wordt nu geleidelijk uitgerold naar alle desktopgebruikers.

WhatsApp besloot tot het verwijderen van de optie uit de desktopversies nadat de beveiliging ervan niet erg effectief bleek. Ondanks alle beveiligingsmaatregelen, bleef het mogelijk om een screenshot te maken van een eenmalige foto. Sinds het verwijderen van de functie is het niet mogelijk om foto’s die verdwijnen te bekijken in WhatsApps web- en desktopapps. Althans: was, want WhatsApp lijkt er werk van te maken om de functie terug te brengen naar PC’s.

Privacymaatregelen

Volgens WaBetaInfo wordt de functie momenteel door een kleine groep gebruikers getest. Nadien zou de optie weeral voor alle WhatsApp-gebruikers op de web- en desktopversies beschikbaar zijn. Ditmaal voegde de chatdienst wel enkele privacymaatregelen toe, welke het onmogelijk maken om screenshots te maken van de afbeeldingen. Hoe de chatdienst die maatregel exact heeft uitgewerkt is ons niet bekend.

Privacy terzijde is het na de update ook weer mogelijk om verdwijnende foto’s te versturen vanaf je PC. Na het kiezen van een afbeelding of video hoef je enkel op het ronde ‘1’-icoontje te tikken. Zodra je een eenmalige foto verstuurd hebt kan de ontvanger hem één keer bekijken. Nadien wordt de foto of video direct uit de chatgeschiedenis gewist. Als zender kan je de foto niet bekijken na het verzenden.

Uitrol naar macOS en Windows

Momenteel wordt de optie om eenmalige foto’s te versturen én bekijken uitgerold naar WhatsApp voor macOS en Windows, en WhatsApp Web. Wel duurt het mogelijk nog enkele weken vooraleer alle gebruikers aan de beurt zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business