Nieuws

Samsung voorziet Flip en Fold 6 van grotere schermen

Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5
© Samsung
Samsung zal zijn vouwbare telefoons een groter scherm geven. Ook het coverscherm van de Flip 6 zou groter zijn dan nu het geval is.

Groter is beter. Althans, dat is het idee dat Samsung lijkt te hebben als het over telefoonschermen gaat. Volgens tipster Ross Young zou de smartphonemaker zijn vouwbare telefoons, zowel de Flip als de Fold, binnenkort van een groter scherm gaan voorzien.

Toen Samsung zijn Eerste Galaxy Z Flip-telefoon uitbracht in 2020, was het coverscherm nog maar een miezerige 1,1 inch groot. Met andere woorden: erg bruikbaar was dat buitenste schermpje toen nog niet. In 2021 was het buitenscherm nog steeds slechts 1,9 inch groot. Dat Samsung het buitenste scherm van de Galaxy Z Flip 5 een diagonaal van 3,4 inch meegaf, was dan ook een aangename verrassing. Plots werd het toestel bruikbaar zonder het eerst open te moeten klappen.

Gebruikers kunnen dan ook hun kalender- of weerapp laten weergeven op het scherm. Het brengt bovendien allerlei tools met zich mee om bijvoorbeeld je wekker te zetten, je telefoon als stopwatch of als timer te gebruiken enzoverder. Met andere woorden: er kwamen met de Flip 5 meerdere functies naar dat coverscherm, maar om een volwaardig toestel te hebben moet je de Flip 5 nog steeds openklappen.

Groter dan eerste iPhone

Dat lijken ze bij Samsung ook in de gaten te hebben. Volgens tipster Ross Young zou Samsung dan ook voor grotere schermen gaan, zowel op de Galaxy Z Flip 6 als op de Fold 6. In een post op X haalt de tipster aan dat het coverscherm van de Flip 6 tegen de 3,9 inch aanschurkt. Klinkt dat nog niet groot genoeg? Het scherm van de allereerste iPhone was slechts 3,5 inch groot.  

Grootte is echter niet alles, zouden sommigen zeggen. Als Samsung het coverscherm van de Flip 6 makkelijk in gebruik maakt, zou het scherm in principe even klein kunnen blijven. Een telefoon als de Motorola Razr+ besteedt bijzonder veel aandacht aan dat coverscherm en zorgt ervoor dat je er effectief taken op kan uitvoeren. Of de Zuid-Koreaanse smartphonebouwer aan zo’n softwareoplossing werkt is echter niet geweten.

Ook het scherm van de Galaxy Z Fold 6 zou groter moeten worden. Daarvan deelt Young echter geen exacte maat mee op X. Het is dus wachten tot de lancering van toestel. Een datum staat daarvoor nog niet vast, maar de kans is groot dat die ergens in augustus valt: de Flip en Fold 5 werden namelijk ook in de zomer onthuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business