Nieuws

Shōgun verschijnt vanaf 27 februari 2024 op Disney+

Shogun
© Disney Plus/Hulu
Shōgun is een aankomende Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1975 van James Clavell. De serie gaat op 27 februari 2024 in première bij Disney+.

FX-serie Shōgun is een Amerikaanse dramaserie die gebaseerd is op de gelijknamige roman uit 1975 van James Clavell. Deze langverwachte serie zal op 27 februari 2024 in première gaan op Disney+. De roman werd eerder in 1980 al aangepast tot een televisieminiserie.

De serie speelt zich af in het 17e-eeuwse Japan en volgt het verhaal van drie intrigerende personages:

  • John Blackthorne: een Engelse zeeman die schipbreuk lijdt in Japan. De onbekende Japanse cultuur zal zijn leven voorgoed veranderen.
  • Lord Yoshii Toranaga: een sluwe en machtige daimyo, die in conflict is met gevaarlijke politieke rivalen.
  • Lady Mariko: een vrouw met waardevolle vaardigheden maar ook schandelijke familiebanden. Ze moet haar waarde en loyaliteit bewijzen.

De serie belooft een meeslepende mix van avontuur, politieke intriges en culturele botsingen. Met een getalenteerde cast, waaronder Cosmo Jarvis, Hiroyuki Sanada en Anna Sawai, is Shōgun een must-see voor liefhebbers van historisch drama.

Bereid je voor op een reis naar het oude Japan, waar samurai, machtige daimyo en mysterieuze vrouwen de toekomst van een natie vormgeven. Mis deze epische serie niet.

Streamen op Disney+

Shōgun is vanaf 27 februari te zien op Disney+. Op die datum kan je meteen de eerste twee afleveringen streamen. Nadien kan je er elke week terecht voor een nieuwe aflevering. De serie is exclusief beschikbaar via Disney+ (en Hulu/FX in de VS).

disneydisney+streaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals