Nieuws

Instagram speelt audio van oude video’s kwijt

instagram
© iStock / stockcam
Door een Instagram-bug hebben meerdere video's geen geluid meer. Het probleem treft enkel oude uploads.

Instagram kampt met problemen. Wie gewoon door de feed scrolt en enkel nieuwe foto’s en video’s bekijkt, zal het probleem niet zo snel merken. Scrol je door je eigen profiel voor een trip down memory lane? De kans is groot dat het tripje minder leuk is dan gedacht.

Van heel wat oude Instagram-video’s is het geluid namelijk verdwenen. Video’s die je vroeger uploadde en nu opnieuw bekijkt, zullen je vertellen dat er geen geluid aanwezig is. Het probleem treft alle video’s die voor eind 2014 opgeladen werden. Met andere woorden: alleen als je al bijna een volledig decennium op het sociale medium zit, ondervind je er last van.

Oude video’s

Instagram voegde in 2013 de mogelijkheid toe om video’s op het platform te plaatsen. Tot dan konden gebruikers enkel stilstaande foto’s plaatsen. Die eerste video’s zitten nu allemaal zonder geluid, los van op welk platform je de video probeert af te spelen. Zowel de desktop-, iOS- en Android-versie van de app laten hetzelfde probleem zien. Dat doet vermoeden dat het probleem ergens bij Meta ligt, en dus niet in de Instagram-applicatie zelf.

Er is één uitzondering: Instagram-video’s die ingesloten worden op webpagina’s, laten wél geluid horen. The Verge plaatste een Instagram-clipje van voor 2014 in een van hun artikels om het probleem te illustreren. Die video laat zich zonder problemen zien én horen, totdat je doorklikt naar de Instagram-website of -app.

Herinneringen

Een groot aantal gebruikers ziet Instagram niet alleen als een sociaal medium, maar ook als een manier om kostbare herinneringen bij te houden. Meta zegt momenteel aan een oplossing te werken, maar kan niet zeggen wanneer het probleem van de baan is. Al sinds deze zomer melden verschillende gebruikers op Reddit dat oude video’s geen geluid meer hebben: “Ik heb onlangs een goede vriend verloren en ik heb video’s van ons op Instagram waarin ik hem wil horen”. Meta zegt dat het aan een oplossing werkt, zodat er binnenkort opnieuw geluid bij je herinneringen zit.

Uitgelicht artikel Instagram Instagram toont pikante Reels aan wie minderjarigen volgt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business