Nieuws

WhatsApp brengt chatfilters naar iOS

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp is begonnen met bètatesten voor chatfilters op iOS. Eerder doken de chatfilters op in de bètaversie van WhatsApp voor Android.

Meta werkt momenteel aan een volledige redesign van WhatsApp. Zowel de Android- als iOS-apps worden vernieuwd. Nadat het eerder de knoppen van de iOS-versie een opfrisbeurt gaf, zou de ontwikkelaar binnenkort chatfilters toevoegen. Dat meldt WaBetaInfo. Momenteel test Meta deze filters in bètaversie 23.25.10.76 van WhatsApp voor iOS, die beschikbaar is via TestFlight.

Met de filters kunnen gebruikers eenvoudig ongelezen berichten bovenhalen. Er zijn ook filters voor gesprekken met contacten en groepsgesprekken. In de huidige bètaversie verschijnen die chatfilters onder de zoekbalk. De knoppen hebben ook meteen WhatsApps nieuwe lichtgroene themakleur. Die kleur moet uiteindelijk de standaard accentkleur worden voor knoppen en tekstlinks.

Voorlopig zijn de chatfilters alleen beschikbaar via het TestFlight-bètaprogramma. Wanneer Meta de filters naar alle gebruikers op iOS uitrolt, is nog niet bekend. WaBetaInfo verwacht dat de optie de “komende weken” naar meer gebruikers wordt uitgerold.

E-mailverificatie op iOS

De chatdienst timmert de laatste tijd flink aan de weg op iOS. Enkele weken geleden kreeg de iOS-app als eerste toegang tot e-mailverificatie. Voorlopig is de optie om foto’s en video’s in originele kwaliteit te delen ook alleen beschikbaar voor iOS. Deze functies komen later wel beschikbaar voor de Android-versie van WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business