Nieuws

Hideo Kojima: Connecting Worlds staat deze lente op Disney+

Hideo Kojima
© Disney+/Hideo Kojima
Hideo Kojima: Connecting Worlds is vanaf de lente van 2024 exclusief te zien op Disney+. De docu draait om één van de meest invloedrijke figuren in de videogame-industrie.

Hideo Kojima: Connecting Worlds belicht het leven en de carrière van de legendarische videogame-ontwerper Hideo Kojima, het meesterbrein achter de wereldberoemde Metal Gear Solid-serie en het recente meesterwerk Death Stranding.

Een pionier in de gamingindustrie

Hideo Kojima, geboren op 24 augustus 1963, is een van de meest invloedrijke figuren in de videogame-industrie. Hij begon zijn carrière bij Konami, waar hij de Metal Gear-serie creëerde, die bekendstaat om zijn innovatieve stealth-gameplay en complexe verhaallijnen. Kojima’s werk heeft de manier waarop we games spelen en ervaren voorgoed veranderd.

Verbinden van werelden

Hideo Kojima: Connecting Worlds duikt diep in de creatieve geest van Kojima, en onderzoekt hoe hij de grenzen van het videogame-medium blijft verleggen. De documentaire belicht Kojima’s unieke benadering van game-ontwerp, waarbij hij elementen uit film, literatuur en andere media gebruikt om rijke en meeslepende werelden te creëren.

Van Metal Gear tot Death Stranding

De documentaire volgt Kojima’s reis van zijn vroege dagen bij Konami tot zijn huidige werk bij Kojima Productions. Het belicht de uitdagingen en triomfen van zijn carrière, inclusief de creatie van de baanbrekende Metal Gear Solid-serie en het ambitieuze Death Stranding.

Een blik op de toekomst

Hideo Kojima: Connecting Worlds biedt ook een blik op de toekomst, met een vooruitblik op Kojima’s aankomende projecten en zijn visie op de toekomst van gaming.

Hideo Kojima: Connecting Worlds is een must-see voor zowel fans van Kojima’s werk als voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het maken van videogames.

Streaming op Disney+

Hideo Kojima: Connecting Worlds ging reeds in de première tijdens het Tribeca Film Festival. Het duurt nog wel even vooraleer de documentaire op Disney+ staat. Dit zou nog tot de lente duren. Een exact lanceringsmoment is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business