Nieuws

Samsung lanceert binnenkort een nieuwe rugged smartphone

Samsung XCover 7
© Samsung
Het lijkt bijna zover te zijn dat Samsung klaar is voor de lancering van een nieuwe rugged smartphone, namelijk de Samsung Galaxy XCover 7.

Het bedrijf heeft de laatste jaren wel vaker een rugged smartphone uitgebracht als deel van de Galaxy XCover-reeks. Nu lijkt het er volgens nieuwe informatie, verzameld door SamMobile, op dat de Galaxy XCover 7 binnenkort aan de productlijn wordt toegevoegd. Er zijn inmiddels dan ook al een aantal features en afbeeldingen gelekt.

Rugged smartphone met een 4.000mAh-batterij

De Galaxy XCover 7 is al in meerdere databases verschenen. Het toestel werd gespot in de Bluetooth SIG- en Geekbench-databases, maar ook op de websites van de FCC en NBTC (Amerikaanse en Thaise keuringsinstanties).

De FCC-certificering van de Galaxy XCover 7 geeft specifiek aan dat de smartphone een 4.000mAh-batterij heeft (technisch gezien 3.950 mAh). Dat is geen gigantische batterij, maar hij is bijvoorbeeld wel net iets groter dan die van de standaard Samsung Galaxy S23. Daarnaast geeft de FCC aan dat er hier sprake is van 25W-snelladen en ondersteuning voor NFC en 5G. Ook zou de telefoon een speciale actieknop hebben en misschien zelfs een verwijderbare batterij.

Gebaseerd op de Galaxy A55

De website van de NBTC onthulde de naam van het toestel (Galaxy XCover 7) en daar werd ook het modelnummer SM-G556B vermeld. Dat modelnummer suggereert dat deze rugged smartphone misschien gebaseerd is op de Galaxy A55.

Net als de FCC, gaf ook de NBTC aan dat er ondersteuning zal zijn voor 5G, maar daarnaast ook voor 2G, 3G en 4G. Verder is de Galaxy XCover 7 volgens deze certificering geproduceerd in Zuid-Korea.

Geen Qualcomm, maar ook geen Exynos

Eerdere leaks vertelden ons al het een en ander over de Galaxy XCover 7. Zo zou hij beschikken over een MediaTek Dimensity 6100+-processor. Dat is wel opmerkelijk, want dat betekent dat Samsung dit keer dus geen Qualcomm-chip gebruikt, wat wel het geval was bij de XCover 6 Pro, maar ook geen Exynos-chip van Samsung zelf.

Verder krijgt de rugged smartphone waarschijnlijk 6 GB aan RAM, draait hij standaard op Android 14 en krijgt hij drie grote Android-updates. Qua design hebben we hier misschien te maken met dunnere randen om het scherm dan bij de voorgaande XCover-toestellen. Het gaat hier om een robuuste smartphone, dus de geruchten over IP68- en MIL-STD-810 G-certificeringen klinken ook geloofwaardig.

Uitgelicht artikel Samsung XCover 7 Beelden tonen gloednieuwe Samsung Galaxy XCover 7
mobielrugged smartphonesamsungsamsung galaxy xcover 7smartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals