Nieuws

Gemini Pro beschikbaar voor ontwikkelaars en organisaties

Gemini Pro
© iStock / Michael Vi
Google maakt het Gemini Pro-AI-model beschikbaar voor ontwikkelaars en organisaties. Zij kunnen ermee aan de slag via de nieuwe Gemini API.

Vorige week nog introduceerde Google, met een controversiële video, het nieuwe AI-model Gemini. Gemini is het meest capabele AI-model dat Google te bieden heeft en is bovendien multimodaal. Daardoor kan het model niet alleen met tekst, maar ook met spraak en beeld overweg.

Het taalmodel bestaat in drie verschillende versies: Gemini Pro, Gemini Nano en Gemini Ultra. Meteen werd Gemini Pro beschikbaar gesteld via Google Bard, al gold dat enkel voor Engelstalige gebruikers. Google laat weten dat ontwikkelaars en organisaties vanaf vandaag aan de slag kunnen met Gemini Pro. Dat kan via de nieuwe Gemini API, die toegankelijk is vanuit Googles AI Studio.

Uitgelicht artikel Gemini Google lanceert taalmodel Gemini waarmee het OpenAI wil overtreffen

Bedrijven met toegang tot Google Cloud’s Vertex AI-platform kunnen ook via die weg aan de slag met Gemini Pro. Van daaruit kan meteen het nieuwe en geüpgradede Imagen 2-model aangesproken worden. Met dat model kunnen, op basis van tekstuele input, afbeeldingen in een hoge kwaliteit gegenereerd worden. De tool kan niet alleen afbeeldingen genereren, maar is ook in staat om bedrijfslogo’s af te leveren. Om dat tot een goed einde te brengen, werd voor Imagen 2 extra gefocust op het weergeven van tekst – dat kan voor andere tekst-naar-beeldmodellen nogal eens voor problemen zorgen.

“Binnenkort”, laat Google weten, komt Gemini Pro ook naar Vertex AI Search and Conversation. Daarmee wordt het makkelijker om op een efficiënte manier applicaties te ontwikkelen.

Duet AI

Google maakt daarnaast Duet AI for Developers breed beschikbaar. Het gaat om een hulptool die eigenlijk altijd aanstaat. De tool kan ontwikkelaars via een AI-chat helpen om sneller te coderen, ongeacht welke editor ze daarvoor gebruiken. Bovendien helpt Duet AI meteen om je Google Cloud-toepassingen te stroomlijnen. Duet AI komt daarnaast ook naar Security Operations, het SecOps-platform van Google, waar ook veiligheidsmedewerkers nu ondersteund kunnen worden door generatieve AI.

MedLM

In de Verenigde Staten kunnen ontwikkelaars en organisaties vanaf vandaag ook aan MedLM, een familie taalmodellen die specifiek afgesteld werden op de gezondheidssector. Daar zou het AI-systeem vooral kunnen helpen bij onderzoek, maar ook om documentatiewerk en andere routinetaken te verlichten. Of en wanneer MedLM naar Europa komt, laat Google niet weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business