Nieuws

Bankingapp Revolut lanceert weldra Belgische IBAN rekeningnummers

Beeld: Revolut
Belgische gebruikers van Revolut zullen weldra verplicht vaarwel zeggen tegen hun Litouws rekeningnummer.

“Je Belgische IBAN wacht op je”, dat maakte bankingapp Revolut gisteren bekend aan al zijn Belgische klanten. Dat is goed nieuws, want tot nu toe kreeg men bij het openen van een rekening bij de online bank steeds een IBAN toegekend die begon met de letters LT. De hoofdzetel van Revolut bevindt zich immers in Litouwen. Technisch maakt dat geen verschil, maar er werd al eens melding gemaakt van werkgevers of klanten van Revolut zakelijk die liever niet naar een “buitenlandse” rekening loon of betalingen overmaakten.

Uitgelicht artikel Revolut 10 nu nog gebruiksvriendelijker

Verplicht overstappen

Begin november zorgde Revolut al voor een lokale IBAN voor zo’n 600.000 Nederlandse klanten en weldra is het dus de beurt aan België. De migratie zal geleidelijk aan gebeuren en de bank verwacht deze binnen twee tot drie maanden te starten. Wanneer het jouw beurt is krijg je een mail van Revolut en is er geen weg meer terug. Wil je geen Belgische IBAN? Dan raadt Revolut aan om je account bij de bank te sluiten. Eens voltooid staat je rekening vanaf dan onder toezicht van de Nationale Bank van België en wordt je rekening beheerd vanuit de Belgische vestiging van Revolut. Deposito’s van klanten blijven, zoals dat nu al het geval is, tot € 100.000 gedekt door het Litouwse (Europese) depositogarantiefonds.

Banking superapp

De omzetting zal het je als gebruiker dus net wat makkelijker maken om Revolut te gebruiken, inclusief alle producten binnen het ecosysteem van de bank. Dat gaat uiteraard om dagelijks bankieren, maar ook beleggen, budgetteren, reizen, activiteiten (Revolut lanceerde eerder dit jaar Experiences) en allerhande lifestyle elementen. Wereldwijd heeft de app zo’n 35 miljoen klanten en dat aantal blijft groeien. Het bedrijf investeert daarom ook steeds meer in het voorkomen van FinCrime, waarvoor de voorbije jaren dan ook heel wat werknemers aangenomen werden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business