Nieuws

Sociaal netwerk X laat het tijdlang afweten

X
© iStock / Kenneth Cheung
Tussen ongeveer 06:45 en 8:15 lag het sociale netwerk X er grotendeels tussenuit. De reden is voorlopig onbekend.

Sociaal netwerk X ligt er in meerdere delen van de wereld deels tussenuit. Meerdere gebruikers melden, zowel over de apps als voor de website, dat het sociaal netwerk angstvallig leeg blijft wanneer ze het openen.

Het probleem speelde zowel voor mensen die naar twitter.com surfen als voor wie de app gebruikt. De app vertoont op zich geen problemen, net als de website: daar is de hele interface van het sociale netwerk nog wel intact. Het probleem begon bij het inladen van posts. Die verschenen een tijdlang niet op de feed van gebruikers, waardoor meerdere gebruikers melding maakten van een lege X-app. Het probleem was merkbaar vanaf ongeveer 06:45 lokale tijd, maar lijkt ondertussen opgelost.

Sommige gebruikers op Android en iOS meldden dat het Spaces-gedeelte van de applicatie nog wel werkte. Daardoor was Spaces het enige gedeelte van het sociale netwerk dat nog intact was. Ook de zoekfunctie en de DM-functie lieten het, zowel in de app als op de website, afweten.

Wat de oorzaak van het probleem precies is laat X, het voormalige Twitter, niet weten. Het sociaal netwerk reageerde voorlopig nog niet op het voorval. Tijdens de X-problemen trokken meerdere gebruikers naar Meta’s concurrent Threads om daar hun beklag te doen over de app. Ook daar hebben meerdere mensen het over posts die niet verschijnen, antwoorden op posts die onzichtbaar blijven en profielen die ontoegankelijk zijn.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat X met problemen kampt. Toen Elon Musk Twitter overnam besliste de Tesla-topman meteen om een groot deel van het personeel te ontslaan. In de weken voor Twitter naar X werd omgevormd had het sociaal netwerk dan ook met heel wat problemen te maken: het personeel dat de problemen kon oplossen was in veel gevallen niet meer aanwezig. Deze keer werd het probleem binnen een tweetal uren verholpen, wat doet vermoeden dat Musk de zaken intern toch op orde heeft gekregen.

Uitgelicht artikel API Twitter-apps stoppen massaal met werken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business