Nieuws

Sony haalt mijlpaal: 50 miljoen PS5-consoles verkocht

PlayStation 5
© iStock / Girts Ragelis
Sony heeft, sinds de lancering van de console in 2020, 50 miljoen PS5's verkocht. In juli waren het er nog 40 miljoen.

De PlayStation 5 ligt sinds 19 november 2020 wereldwijd in de rekken. Tijdens de coronapandemie was de gamingconsole zodanig populair dat er amper exemplaren van te vinden waren. Wie naar de winkel ging, stond daar meermaals voor een leeg rek. Dat er veel vraag naar de PS5 was dus al duidelijk. Hoe groot die is, dat wordt nu duidelijk: Sony meldt dat het inmiddels meer dan 50 miljoen PS5-consoles heeft afgeleverd.

Het gaat daarbij niet om PS5-consoles die in de winkel liggen of in een magazijn staan. De 50 miljoen toestellen waar Sony het over heeft werden allemaal afgeleverd aan klanten. Met andere woorden: er zijn wereldwijd ongeveer 50 miljoen woonkamers waar de console van Sony te vinden is.

PS5 aan vraagprijs

Dat de console voor uitzonderlijk goede cijfers zorgde was deze zomer al duidelijk. Fabrikant Sony meldde toen dat er 40 miljoen verschillende consoles verkocht waren. Toen al had het bedrijf als doel gesteld om, nog voor het einde van het jaar, 50 miljoen toestellen aan te tikken. In juli leek dat nog eerder ambitieus: op grofweg tweeënhalf jaar verkocht het bedrijf 40 miljoen toestellen en daar moesten er nog 10 miljoen bijkomen op enkele maanden. In november stond de teller nog op 46,6 miljoen. Sony lijkt met de PlayStation 5 Slim de interesse voldoende aangewakkerd te hebben, waardoor ze dit doel konden behalen.

Uitgelicht artikel PlayStation 5 Sony verkocht al meer dan 45 miljoen PlayStation 5-consoles

Dat het ondertussen heel wat makkelijker is om een PS5 in huis te halen, zal de cijfers ook alleen maar goed doen. Tijdens de coronapandemie werden de consoles en masse opgekocht door zogenaamde scalpers. Zij zetten de toestellen daarna tweedehands te koop, maar aan een flinke meerprijs. Sony hoeft dan ook niet teveel kortingen aan te bieden: veel gamers zijn al blij dat ze de console aan vraagprijs in huis kunnen halen.

De afgelopen jaren zette Sony sterk in op de PS5. Ondertussen zijn er meer dan 2500 verschillende games beschikbaar op het platform. Sony kwam ook met een aantal accessoires die naadloos integreren met de PlayStation 5, zoals de PlayStation Portal en INZONE-oortjes en –headset. Welke weg het merk in 2024 inslaat is nog niet geweten, al mag verwacht worden dat er verder op de PlayStation 5 wordt ingezet.

gamingontspanningplaystationplaystation 5sony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN