Nieuws

Porsche en Aston Martin introduceren volgende generatie Apple CarPlay

Apple CarPlay
© Apple
Aston Martin en Porsche hebben de volgende generatie Apple CarPlay voorgesteld. Die zal zich straks met alle schermen in de wagens gaan integreren.

De nieuwste versie van Apple CarPlay werd een jaar geleden onthuld op de Worldwide Developers Conference (WWDC) in 2022. In 2024 zal die uiteindelijk zijn weg vinden naar de luxewagens van Porsche en Aston Martin. De nieuwste CarPlay bouwt voort op eerdere versies, maar mikt op een verregaande integratie met alle schermen en bediening in de wagen en niet louter op het centrale infotainmentdisplay, zo meldt Car and Driver.

Naadloze visuele integratie

Wat is er nieuw? Onder meer de presentatie. Zo zullen achtergronden en menuknoppen de huisstijl van het automerk overnemen, om zo naadloos op te gaan in het geheel. Daarnaast zullen gebruikers in Apple CarPlay nog meer widgets naar hun smaak kunnen inrichten. De nieuwste CarPlay past zich wel aan, maar blijft qua functionaliteit ‘op en top’ Apple.

Tot slot zal een nieuw CarPlay-display nog andere belangrijke rijgegevens tonen, zoals de huidige snelheid, de temperatuur van de motor en het brandstofpeil. Om die gegevens op te halen zal CarPlay beter kunnen communiceren met de boordcomputer van de constructeurs.

Nieuwe Apple CarPlay in aantocht

Dat grote automerken samenwerkingen aangaan met Apple, is goed nieuws. Zo krijgen we straks een systeem dat beter afgesteld is op de interface van de wagen, al zal het nog wel even duren voordat de nieuwste CarPlay in de meer betaalbare personenwagens te vinden is. Aangezien Porsche deel uitmaakt van de Volkswagen-Audi-groep, zal de technologie wellicht later terug te vinden zijn in meer modale wagens, zoals de Volkswagen Golf.

Porsche heeft nog niet kunnen bevestigen wanneer en in welke wagen de nieuwe CarPlay zijn debuut zal maken. Aston Martin tipte alvast de DB12 Coupe en DB12 Cabrio als debutanten. Die zullen in de loop van 2024 te koop zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business