Nieuws

Firmware-update sloopt Google Home Mini

Google Home Mini
© Unsplash/Ben Kolde
Sommige Google Home Mini's hebben na een recente firmware-update het leven gegeven. Volgens een Reddit-post zouden enkel eerstegeneratie-Mini's de problemen ervaren.

Op Reddit en Googles supportforum klagen gebruikers over Home Mini’s die plotseling niet meer werken na een recente firmware-update. Volgens een Reddit-gebruiker bevestigde Google dat het probleem door een recente update wordt veroorzaakt. Ze hoeven echter niet te rekenen op een nieuwe Mini. De zoekgigant zou namelijk weigeren de slimme speaker te vervangen omdat de garantietermijn van een jaar (in de VS) of twee jaar (in Europa) is verlopen, beweert de gebruiker.

Via een bericht op het supportforum neemt Google echter een andere houding aan. Het bedrijf zegt de problemen te onderzoeken en vraagt gebruikers diagnostische data op te sturen via de Home-app. Hiermee hoopt het bedrijf de oorzaak te achterhalen en een oplossing te kunnen bieden.

Over de exacte oorzaak van het probleem is nog niets bekend. Wel is bekend dat de problemen ontstaan na de installatie van recente firmware voor de Home Mini. Niet alle gebruikers zijn getroffen, zo blijkt uit meldingen op Reddit. Het zou gaan om een deel van de eerste generatie Home Mini’s. Heb je de tweede generatie Mini in huis staan of simpelweg de nieuwere Nest Mini, dan kan je weer gerust ademhalen.

Uitgelicht artikel google nest audio home hackers afluisteren Google Home-speakers konden afgeluisterd worden door hackers

Niet de eerste keer

Markant is dat het niet voor het eerst is dat Googles Home Mini kampt met firmwareproblemen. In 2019 deed het probleem zich ook al eens voor. Ook toen zouden de Home Mini’s het na een firmware-update begeven. De speakers vielen toen nog wel onder garantie, waardoor Google verplicht was gebruikers een vervangend exemplaar aan te bieden. Nu is dat al een tijdje niet meer het geval. Het blijft daarmee ook onduidelijk of gebruikers op een vervangend exemplaar mogen rekenen.

Sommige gebruikers melden dat het probleem zichzelf oplost. Hiervoor lieten ze de speaker de hele nacht in het stopcontact zitten. Helaas zou dat niet in alle gevallen de firmwareproblemen oplossen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business