Nieuws

Microsoft integreert Copilot in Teams voor Intelligent Recap

© Unsplash
Microsoft Teams start de uitrol van zijn Intelligent Recap-functie voor Copilot-gebruikers. De functie werd begin 2023 aangekondigd en uitgerold voor Teams Premium-klanten.

Slimme samenvattingen was slechts één van de AI-functies die Microsoft toen naar de Teams Premium-gebruikers kon uitrollen. De softwaregigant kwam gelijktijdig met ‘hoofdstukken’ voor PowerPoint Live-meetings. Met die AI-gegenereerde hoofdstukken kunnen gebruikers makkelijker bepalen welke delen van een meeting zij moeten terugkijken. De Intelligent Recap-functie komt nu ook beschikbaar voor gebruikers met Copilot voor Microsoft 365, zo klinkt het in een aankondiging.

Volgens Microsoft gaat de uitrol in januari van start voor Teams op Windows en macOS. Of de optie later ook beschikbaar komt op Android of iOS, is niet bekend.

Intelligent Recap op Teams

Intelligent Recap voor Teams biedt, zoals de naam doet vermoeden, slimme samenvattingen voor de videoconferentiedienst. Die samenvattingen zijn steeds gebaseerd op je persoonlijke situatie; zo toont het wanneer je de meeting betrad of verliet. Ook markeert Teams momenten waarop je naam werd genoemd en mensen hun scherm deelden.

Teams toont verder de onderwerpen die tijdens de vergadering aan bod zijn gekomen en laat je zoeken op sprekers. Zo kan je sneller tot de kern van een meeting komen. Ideaal is dat de dienst ook notities kan maken van de vergadering, met daarin belangrijke mededelingen en beslissingen. AI zou er zodoende voor moeten zorgen dat gebruikers zich weer volledig kunnen richten op de meeting en niet steeds bezig zijn met notities te maken.

Uitgelicht artikel Microsoft Teams nieuwe app Vernieuwde Microsoft Teams-app is nu beschikbaar

Copilot voor Microsoft 365

Intelligent Recap is sinds het tweede kwartaal van 2023 beschikbaar voor Teams Premium-klanten. Nu volgen ook gebruikers van Copilot (voor Microsoft 365). Hoelang de uitrol duurt, is niet bekend. Mogelijk duurt het enkele weken voordat alle Teams-gebruikers de functie ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business