Nieuws

ChatGPT maakt Microsoft Teams een pak slimmer

Microsoft Teams
Microsoft integreert een deel van ChatGPT nu ook in Microsoft Teams Premium. OpenAI's GPT-3.5 kan voortaan onder meer een ‘intelligente samenvatting’ van de vergadering uitschrijven.

Verwacht dus alvast geen ChatGPT-bot die plots in Teams-gesprekken verschijnt. Wel zet Microsoft de AI-technieken van OpenAI in om meetings “intelligenter, gepersonaliseerd en veiliger” te maken. Volgens de techgigant werken de functies van OpenAI in een-op-een en groepsmeetings, en zelfs bij gesprekken met externen en webinars.

ChatGPT in Microsoft Teams

Microsoft ziet de intelligente samenvattingen als één van de belangrijkste toevoegingen van GPT-3.5 aan Teams Premium. Daar blijft het echter niet bij, licht de softwaregigant nu toe. Binnenkort kan de videoconferentieapp ook automatisch hoofdstukken aanmaken in Powerpoint Live-meetings en krijg je gepersonaliseerde tijdlijn-makers voor wanneer je je bij een meeting hebt gevoegd of vertrok. Die functie moet het makkelijk maken om later gemiste gesprekken van tijdens een meeting opnieuw te beluisteren.

GPT-3.5 wordt verder ingezet voor geautomatiseerde notities die Teams Premium met kunstmatige intelligentie (AI) schrijft. Teams Premium AI creëert die notities, met daarin belangrijke beslissingen die tijdens een meeting zijn genomen en algemene belangrijke mededelingen die gemaakt zijn. Wat Microsoft hiermee vooral wenst te bereiken is dat je je weer volledig op de meeting kan focussen – je hoeft immers niet meer zelf notities te schrijven.

Je moet nog wel even wachten vooraleer je van de kracht van ChatGPT kan genieten. Microsoft zegt de functies in het tweede kwartaal naar Teams Premium uit te rollen. Tot die tijd geniet Microsoft in elk geval van de ChatGPT-integratie in Bing, een zoekmachine die plots in de schijnwerpers staat. De zoekmachine van Microsoft is de eerste met een AI-hulpmiddel dat rap je vraag kan beantwoorden.

Teams Premium via Microsoft365

Degenen die een plaats op de eerste rang wensen in Teams, moeten daar wel flink voor betalen. De GPT-3.5 functies komen enkel naar het Premium add-on abonnement voor Microsoft 365 dat zo’n 7 dollar per maand kost. Dit aanbod loopt nog tot en met 30 juni, waarna je plots 10 dollar betaalt – die kost is per gebruiker, maar zal voor grote organisaties mogelijk met een fikse korting komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business