Nieuws

‘Snellere ChatGPT’ zou naar Bing komen

Microsoft wil zijn zoekmachine uitbreiden. Daarvoor kijkt het naar OpenAI en een snellere versie van ChatGPT die beschikbaar is.

ChatGPT, de chatbot waaraan je vragen kan stellen alsof het een echte persoon is, zou naar Bing komen. Dat Microsoft plannen in die richting had was al langer bekend. Dat de Windows-uitgever enkele miljoenen investeerde in de AI-ontwikkelaar bevestigde verder die vermoedens.

Nu blijkt uit een rapport van Semafor dat Microsoft zijn pijlen niet op ChatGPT heeft, maar wel op GPT-4. Dat is een snellere versie van de ChatGPT die we momenteel kennen: op ingewikkelde vragen en in langere gesprekken duurt het soms even voor de tool een antwoord gevonden heeft. Dat ligt aan het achterliggende model, GPT-3.5. Momenteel draait de bot nog op dat iets oudere model.

Zoekmachine-oorlog

Het is GPT-4 dat Microsoft in de zoekmachine wilt integreren. Eenmaal dat gebeurt, krijgt de zoekmachine heel wat meer functionaliteit dan voorheen. Nu toont Bing, net zoals Google en andere zoekmachines, een lijst met links naar webpagina’s. Door GPT-4 te integreren wordt het mogelijk om een vraag te stellen in de zoekbalk. Bing zal dan een antwoord geven zoals ChatGPT dat nu al kan, alleen moet het dan net iets sneller gaan dan nu het geval is.

Een GPT-integratie zou de verhoudingen in zoekmachineland ernstig scheef trekken. Momenteel is Google veruit de meest gebruikte zoekmachine: volgens Statcounter gebeuren meer dan 90% van alle zoekopdrachten via Google. Slechts 3% van alle gebruikers zoekt via Bing, de standaardzoekmachine in Microsoft Edge. Door GPT-4 te integreren krijgt Bing er echter een unieke functie bij, die je nergens anders terugvindt. De kans is dus groot dat Bing in de nabije toekomst heel wat populairder wordt.

Bovendien is Bing niet de enige Microsoft-toepassing die GPT-integratie zou krijgen: afgelopen maand circuleerden er al geruchten over hoe de tool naar Word en Outlook zou kunnen komen.

ChatGPT app

Momenteel is er enkel een webversie van ChatGPT beschikbaar. Ondanks het feit dat app stores vol staan met ChatGPT-apps, is er dus geen officiële app beschikbaar. Daaraan wordt momenteel wel gewerkt. Een mobiele applicatie zou de chatbot namelijk heel wat toegankelijker maken. Op die manier kan de tool enkel aan gebruikers winnen – en wordt er niemand meer misleid door de talloze valse ChatGPT apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business