Nieuws

Valse ChatGPT apps teisteren App Store en Play Store

Chat-GPT
In de App Store en Play Store verschijnen sinds kort apps die gesprekken met Chat-GPT aanbieden. Dit moet je erover weten.

Vandaag de dag kan je niet meer om ChatGPT heen. De chatbot is in staat om antwoorden op vragen te bieden, alsof ze van een echte persoon komen. Of je nu een lijst wilt van de inwonersaantallen van provinciehoofdsteden in België of een Python-script nodig hebt, je kan het allemaal aan ChatGPT vragen. Omwille van de populariteit van de chatbot zijn er echter heel wat apps te vinden die de dienst imiteren of zelfs als betalende dienst aanbieden.

Bij MacRumors zagen ze in de Apple App Store zo’n app naar de toplijsten klimmen. In verschillende andere landen prijkt ChatGPT eveneens bovenaan de lijst met meest populaire apps. Ook in België staat de applicatie “ChatGPT Chat GPT AI With GPT-3” al op de zesde plaats van vaakst geïnstalleerde apps.

Zowel de app als de ontwikkelaar hebben niets te maken met OpenAI. Momenteel is er geen officiële mobiele app om vragen te stellen aan de chatbot. De huidige versie van ChatGPT is namelijk gewoon gratis te gebruiken via de website van OpenAI – een officiële API om GPT-3 aan je app te koppelen is er evenmin.

In-app aankopen

“ChatGPT Chat GPT AI With GPT-3” is op zich een gratis app, maar biedt wel in-app aankopen aan. Wat je daarvoor precies in ruil krijgt is een raadsel: de bot blijft in zijn testfase gewoon gratis te gebruiken. Voor 8 dollar biedt de applicatie zogezegd een week lang “ongelimiteerde chattijd”, een maand kost je zo’n 50 dollar. Hiermee bega je absoluut geen goede deal – en dat is niet omdat het maandelijks abonnement verhoudingsgewijs duurder is dan een wekelijks abonnement. In plaats van ChatGPT-tijd koop je eigenlijk gebakken lucht.

We richten onze pijlen hier vooral op “ChatGPT Chat GPT AI With GPT-3” uit de Apple App Store. Goed om te weten is echter dat er nog meer van deze apps bestaan. Zo had de ontwikkelaar van deze app ook een versie voor de Play Store, al is die intussen offline gehaald. In zowel de App Store als Play Store circuleren tientallen apps die jou je geld afhandig proberen maken in ruil voor gesprekken met de chatbot.

ChatGPT app

Ben je op zoek naar een app om gemakkelijk ChatGPT te kunnen gebruiken? Dan zal je lang kunnen zoeken. Een officiële app is er vandaag de dag (nog) niet. Als je een van de andere apps installeert stel je jezelf misschien bloot aan allerlei malware die je liever kwijt bent. De enige optie om op een veilige manier ChatGPT te gebruiken is via de browser.

Of Google en Apple de nep-apps zullen weghalen is voorlopig nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business