Nieuws

Vernieuwde Microsoft Teams-app is nu beschikbaar

Microsoft Teams nieuwe app
© Microsoft
Microsoft heeft deze week de nieuwe Teams-app gelanceerd voor Mac en Windows. In maart kwam de app al beschikbaar als previewversie: nu is hij breed beschikbaar.

Microsoft spreekt in de aankondiging over een ‘nieuw Microsoft Teams-tijdperk’. Onderdeel van dat nieuwe tijdperk is een aangepast uiterlijk én allicht belangrijker: een lager geheugengebruik. Volgens de softwaregigant gaat het om een daling van 50 procent. Tegelijk zou de nieuwe applicatie slimmer, sneller en flexibeler zijn.

Die snelheidsboost wordt gedreven door de overstap naar Edge WebView2. Volgens Microsoft is die technologie lichter dan het voordien gebruikte Electron. Bovendien staat de nieuwe technologie toe dat gebruikers meerdere (werk)accounts toevoegen. Waar je voorheen beperkt was tot één Teams-account, kan je er straks dus meerdere toevoegen. Daarnaast zou de app zich ‘beter aanpassen aan je werkomstandigheden’.

Copilot is present

Wat dat precies inhoudt is onduidelijk. Nieuw in Teams is alvast de mogelijkheid om nummers op te zoeken, breakout-ruimtes voor meetings en een 7×7-videogrid voor meetings. Ook krijgt de nieuwe Teams-app toegang tot Copilot, kan je meer keyboard-shortcuts gebruiken om bijvoorbeeld tussen lijstitems en gesprekken te wisselen. Ook kan je vanaf heden in een keer alle activiteiten-meldingen als gelezen aanmerken. Binnenkort is dat ook mogelijk voor alle gesprekken en kanalen.

Uitgelicht artikel teams Meetings in Teams en Outlook straks ook te ‘volgen’ zonder bij te wonen

Microsoft meldt tot slot de zoekfunctie te hebben geoptimaliseerd. Dit heeft met name impact op oudere berichten. Tegelijk zou elke zoekopdracht iets sneller moeten verlopen.

Automatische upgrade

Gebruikers van de klassieke Microsoft Teams-app worden de komende maanden automatisch overgezet. Via de schakelaar linksboven kunnen Teams-gebruikers zelf al direct overstappen op de nieuwste versie. Dit geldt vooralsnog wel enkel voor de zakelijke en onderwijs-versies van Teams. Volgens Microsoft is de nieuwe versie nog niet beschikbaar voor consumenten en gebruikers van een Windows 10-versie ouder dan 10.0.19041.

Ook gebruikers van de browserversie blijven nog even op de oude versie van de videoconferentieapp steken. Vanaf november komt de nieuwe app beschikbaar op Google Chrome en Microsoft Edge. Pas in maart 2024 verwacht het bedrijf de vernieuwde webversie uit te rollen naar Firefox en Safari. Vanaf maart 2024 is de vernieuwde browserapp ook beschikbaar voor ‘gouvernementele en speciale klanten’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business