Nieuws

Meetings in Teams en Outlook straks ook te ‘volgen’ zonder bij te wonen

teams
© Microsoft
In Outlook wordt het voortaan mogelijk om met de functie 'Volgen' toch op de hoogte gebracht te worden van een Teams-meeting waar je niet bij kan zijn.

Soms zit je werkagenda nu eenmaal tjokvol invites of zelfs dubbele meetings. De optie ‘Volgen’ die Microsoft aan Outlook heeft toegevoegd, helpt je drukken dagen wat beter te managen. De feature brengt je namelijk op de hoogte over de belangrijkste punten van de vergadering. Het kan ook een handige tool zijn voor wanneer je aanwezigheid eigenlijk niet écht vereist is en je te veel tijd dreigt te verliezen terwijl je workload zich opstapelt.

Microsoft heeft de feature meegegeven in zijn product roadmap voor Microsoft 365. Vanaf maart 2024 kunnen gebruikers de optie Volgen aanduiden bij afspraken in de Outlook- en Teamsagenda. Zo kan je vooraf al aangeven dat je niet aanwezig kan zijn, maar dat je de meeting wel belangrijk genoeg vindt om op de hoogte te blijven. Achteraf krijg je een automatische samenvatting van de meeting, zoals de duur en wie eraan deelnam.

In hoeverre je ook inhoudelijke puntjes meekrijgt, is nog niet duidelijk. Maar, Microsoft belooft alvast een aantal AI-tools in te zetten die je als ‘Volger’ wel een goede samenvatting zouden moeten kunnen geven. De Volgen-functie zou wel enkel beschikbaar zijn voor bedrijven die over een Teams Premium-abonnement beschikken. Dat is er nu nog niet officieel en zit in een testfase.

Wat met privacy?

De keerzijde van de medaille is dat werknemers misschien zullen vrezen dat overijverige managers al hun vergaderingen gaan volgen om toch maar te micromanagen of toezicht te houden. Wie de vergadering aangemaakt heeft, krijgt wat verantwoordelijkheid rond privacy, want enkel die persoon kan zien wie ervoor gekozen heeft om de vergadering niet bij te wonen, maar wel te volgen. Microsoft heeft nog niet laten weten hoe het die bezorgdheid wil aanpakken.

Een vergadering ‘Volgen’ kan dus vanaf maart 2024 en dat zowel in de web- als desktopomgevingen van Outlook. Mogelijk komt de feature vroeger al naar Teams.

Uitgelicht artikel Microsoft Outlook logo Webversie Outlook krijgt dicteerfunctie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business