Nieuws

Telegram verdwijnt plots van Android Auto

Android Auto Samsung SmartThings
© BMW
Na een recente update is Telegram plots van het startscherm van Android Auto verdwenen. Google zegt de bug te onderzoeken.

Telegram lijkt sinds een recente update van Android Auto te zijn uitgeschakeld. Meldingen over de bug duiken op sinds de uitrol van Android Auto 10.9. Onduidelijk is echter of de oorzaak ditmaal bij Android Auto ligt, of dat de berichtenapp de bug zelf heeft veroorzaakt. Zowel bij Google als Telegram is de bug intussen bekend. Telegram-gebruikers zouden veelal op versie 10.5.0 (4228) draaien, maar de bug lijkt ook te spelen met versie 10.4.5 (42059) van Telegram voor Android.

Duidelijk is verder dat het probleem diverse smartphones treft. Via Reddit, Telegram Bug en Google-supportfora melden zich gebruikers met toestellen van Huawei, Samsung en Xiaomi. Vermoedelijk is de bug eveneens aanwezig op smartphones van andere Android-fabrikanten.

Uitgelicht artikel Android Auto Google Maps op Android Auto krijgt 3D-upgrade

Er is ten slotte geen link met specifieke Android-versies. Huawei’s P30 Pro, waarop het probleem ook lijkt te spelen, draait op Android 11, terwijl een andere gebruiker dezelfde bug ervaart op zijn Galaxy S21 Ultra met Android 14.

Installeer een oudere Telegram-versie

Sommige gebruikers melden dat ze de bug konden oplossen door een oudere Telegram-versie te installeren. Meer specifiek gaat het om versie 10.2.9, die in november werd uitgebracht. Niet voor alle gebruikers biedt dit echter soelaas, klinkt het via de diverse platformen. De oudere Telegram-versie is beschikbaar via APKMirror, voor wie het wil proberen.

Het installeren van Android Auto 11, de nieuwste versie van het besturingssysteem, lijkt eveneens geen impact te hebben op de bug. Voorlopig is die versie van Android Auto ook enkel beschikbaar in bètaversie.

‘Bug wordt onderzocht’

Google zegt de bug te onderzoeken en vraagt gebruikers, zoals gewoonlijk, om informatie te delen. Daarmee kan de zoekgigant achterhalen wat het probleem veroorzaakt en een update uitrollen. Die uitrol laat, mits de bug in Android Auto zit, mogelijk nog wel enkele weken op zich wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business