Nieuws

Polestar belooft Android Auto en Apple CarPlay niet te dumpen

Polestar EV accuwisselstations
© Unsplash/Redcharlie
Polestar-CEO Thomas Ingenlath belooft Android Auto en Apple CarPlay te behouden naast Android Automotive OS. Daarmee reageert het op een trend om de platformen te schrappen.

Althans, een trend: Ingenlath reageert met name op het besluit van GM om Android Auto en Apple CarPlay te schrappen uit zijn nieuwste modellen. Volgens de Polestar-CEO is dat niet aan de orde bij de auto’s van Polestar. “Het is nog steeds te belangrijk voor onze klanten om de keuze te hebben”, meldt de topman tegenover TechCrunch. Ingenlath vraagt zich ook af waarom GM de systemen uit zijn auto’s heeft verwijderd. Dat zou “niet de juiste manier zijn om klanten te behandelen”, aldus de CEO van de Europese EV-fabrikant.

Ingenlath lijkt er bovendien van overtuigd dat klanten Android Auto of Apple CarPlay ‘vanzelf links laten liggen’ als het OS van het infotainmentsysteem goed genoeg is. Daarvoor moet Google built-in, Googles naamgeving voor Android Automotive OS, nog wel iets worden geoptimaliseerd, klinkt het. Tijdens CES kondigde Google al enkele optimalisaties aan, zoals de mogelijkheid om Maps-routes op je telefoon te plannen en draadloos naar Maps op je Polestar te sturen. Ook brengt Polestar samen met Google de Chrome-browser naar Android Automotive.

Meer van zulke verbeteringen liggen volgens Ingenlath in het verschiet. Google Maps zou weldra bijvoorbeeld gedetailleerde informatie over rijbanen kunnen geven. Ook werkt Polestar nauw samen met Google om extra personalisatiemogelijkheden te bieden voor zijn klanten. Welke functies het op termijn wil aanbieden, laat de topman vooralsnog in het midden.

Overstap naar Google built-in

Voor Google lijkt zeker en vast een belangrijke rol weggelegd in de toekomst van de autobranche. Er is namelijk steeds meer interesse in het Google built-in-systeem. Zowel Nissan als Ford komen dit jaar met auto’s waarop Android Automotive OS draait, en ook Porsche zou het OS in de toekomst willen gebruiken op zijn auto’s. Wat de impact daarvan is op de implementatie van Android Auto en Apple CarPlay, zal mettertijd moeten blijken.

Polestar belooft beide platformen te blijven ondersteunen. Wagens zonder Google built-in zullen de platformen vermoedelijk ook blijven omarmen, tenzij ze het pad van GM kiezen. Bij GM kwam het in 2023 tot een besluit om zowel Android Auto als CarPlay te schrappen. Volgens de autofabrikant was die stap noodzakelijk om zijn eigen OS op “holistische wijze” in de auto te integreren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business