Nieuws

Google TV stuurt je straks notificaties van telefoongesprekken

Chromecast met Google TV
© Unsplash / Victor Carvalho
Google TV stuurt je binnenkort een melding wanneer je een telefoontje ontvangt. De functie werkt onder andere met Google Meet.

Na de uitrol van de recente Google TV-update kunnen apps zoals Meet de “Call notification”-optie in het OS activeren als een gesprek binnenkomt. Gebruikers moeten hier overigens eerst toestemming voor geven. Het is dus niet zo dat apps zomaar gespreksnotificaties naar je tv kunnen sturen. Welke apps, naast Meet, de gespreksnotificaties kunnen sturen, is vooralsnog niet bekend. Mogelijk is Zoom voor Android TV OS een kandidaat voor de nieuwe notificatiefunctie.

Hiervoor zullen we echter de officiële aankondiging van de functie moeten afwachten. Meestal volgt zo’n bericht pas nadat de functie al bij de meeste gebruikers is gearriveerd. Mogelijk laat dat nog wel even op zich wachten. 9to5Google meldt dat de functie nog niet volledig werkzaam is. Er is wel een instelling voor de functie, maar van meldingen was volgens de site geen sprake. Dat heeft er ook wel mee te maken dat ze de functie handmatig hebben geactiveerd.

Chromecast met Google TV

Welke Google TV-apparaten de functie ontvangen, zal de tijd moeten uitwijzen. De Chromecast met Google TV zou de functie sowieso ontvangen. 9to5Google zegt de functie ook te hebben geactiveerd op een televisie van Hisense met Google TV. Gezien de functie enkel een notificatie verstuurt, zou er niets in de weg moeten staan om dit naar alle Google TV-apparaten te brengen.

Momenteel is het nog koffiedik kijken wanneer Google de functie uitrolt. Android-expert Mishaal Rahman ontdekte de functie vorig jaar al in de bètaversie van Android TV OS 14. Sindsdien bleef het echter stil over de gespreksnotificaties. Nu ze in Google TV zijn toegevoegd, lijkt Google enkel nog de hendel over te moeten halen om het geheel te lanceren.

Gespreksnotificaties activeren

Eens de functie beschikbaar is, vinden gebruikers ‘m in het instellingenmenu van Google TV, onder de accountinstellingen. Eenmaal je de functie activeert met bijvoorbeeld Google Meet, lijkt dit meteen te gelden voor alle apps die de functie ondersteunen. Dat blijkt uit Googles uitleg bij de instelling:

Indien ingeschakeld, kan u oproepen ontvangen van ondersteunde apps op dit apparaat. Om de voorkeuren voor oproepmeldingen voor de individuele apps aan te passen, raadpleegt u de instellingen in de respectieve apps. Gespreksmeldingen worden alleen weergegeven wanneer u zich in uw persoonlijke gebruikersprofiel op deze tv bevindt. U kan deze instelling aanpassen in andere profielen om ook oproepen te ontvangen wanneer die profielen actief zijn”, klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business