Nieuws

IKEA lanceert Wallbox-thuislader voor elektrische wagens

IKEA Wallbox EVC
© IKEA
IKEA België verkoopt per 17 januari de Wallbox-thuislader voor elektrische wagens. Met de lader haal je een piekcapaciteit van 22 kW.

Volgens IKEA laadt de Wallbox EVC je wagen “tien keer sneller op” dan een gewone aansluiting. De thuislader is geschikt voor installatie binnen- en buitenshuis en werkt met alle elektrische auto’s. Er zijn geen exacte prijzen bekend van de oplader. Dat komt doordat je hem niet zomaar in het stopcontact kan steken; hij moet door een elektricien worden aangesloten. De kosten hiervan zijn steeds verschillend, en bijvoorbeeld afhankelijk van de afstand tussen de lader en de meterkast.

IKEA werkt voor de installatie samen met Svea Solar, voor IKEA geen onbekende. Het bedrijf werkt al sinds 2021 samen met IKEA aan een uitgebreid aanbod rond zonne-energie. Zo installeert Svea Solar ook IKEA-zonnepanelen en -thuisbatterijen bij consumenten. Met de komst van de Wallbox-oplader spreekt de Zweedse meubelgigant over een “allesomvattende oplossing”, en met name een die het consumenten makkelijk moet maken om hun energieverbruik te beheren.

Wallbox EVC-thuislader

IKEA produceert zelf overigens geen thuisladers; de meubelgigant neemt ze namelijk af van Wallbox, een Spaanse fabrikant van thuisladers en bijbehorende accessoires. De oplader die IKEA België aanbiedt is de Pulsar Plus, die bij IKEA dus de Wallbox EVC heet. De thuislader staat gebruikers toe dat ze zelf de laadcapaciteit instellen. Via de myWallbox-app kunnen gebruikers de lader ver- en ontgrendelen. De kans is overigens groot dat zulke functies in een IKEA-eigen app zijn verwerkt.

Dat geldt ook voor de mogelijkheden voor “intelligente planning”, waarmee je het opladen van je EV kan inplannen op het moment dat de zon schijnt of wanneer de thuisaccu gevuld is.

Zonnepanelen voor bedrijven

IKEA gaat ditmaal ook voorbij aan zijn doel om een allesomvattende oplossing te bieden voor consumenten. Ook bedrijven kunnen vanaf 22 januari zonnepanelen afnemen. IKEA zegt bedrijven met een “vlot aankoopproces” aan te moedigen over te stappen op zonne-energie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business