Nieuws

WhatsApp gaat onbekende bellers muten in WhatsApp Desktop

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
Na de introductie van de mogelijkheid om onbekende bellers te muten bij WhatsApp voor iOS en Android, werkt Meta aan een gelijkaardige functie voor WhatsApp Desktop.

De nieuwe functie moet gebruikers van de desktopversie van WhatsApp meer controle geven over de oproepen die ze ontvangen. Zo zouden ze nog amper lastiggevallen worden door onbekende bellers, want in veel gevallen gaat het om spamoproepen. Die kunnen dan, net zoals in de smartphone-app, standaard gemutet worden. Het moet van WhatsApp een veiligere omgeving maken, aangezien het platform zo een stuk minder aantrekkelijk wordt voor scammers.

WABetaInfo meldt de komst van de feature aan de hand van een screenshot. Daaruit valt af te leiden dat WhatsApp aan een nieuw oproepenscherm werkt binnen de privacysectie van de instellingen. Daar vind je straks een schuifje terug waarmee je ervoor kan opteren om onbekende oproepen stil te laten binnenkomen. Zo is dat kans dat je op je computer onnodig lastiggevallen wordt meteen een stuk kleiner.

© WABetaInfo

Gesprekken via WhatsApp Web? 

Wie WhatsApp Web gebruikt zal weten dat het momenteel nog niet mogelijk is om in je browser oproepen te doen of te ontvangen. Die optie is er wel in de WhatsApp Desktop-app, die grotendeels uit dezelfde code bestaat. We kunnen dus speculeren dat die functie er wel aan zit te komen voor WhatsApp Web, al zal dat nog moeten blijken.

De toevoeging voor het muten van onbekende bellers is alleszins mooi voor wie zijn privacy op prijs stelt. Op termijn moet het ook voor een consistentere ervaring zorgen, over alle varianten van WhatsApp heen. De feature is nog in volle ontwikkeling en er is voorlopig nog geen datum voor de officiële uitrol ervan.

Uitgelicht artikel TechPulse WhatsApp-kanaal TechPulse op WhatsApp: volg het technieuws via ons WhatsApp-kanaal

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business