Nieuws

Cameraknop iPhone 16 laat je ook inzoomen

iPhone 16 Ultra op komst
Apples iPhone 16-serie komt naar verluidt met een cameraknop. Dat lekte vorige maand al eens uit. Nu blijkt dat de cameraknop ook zoomfuncties biedt.

Wie met een fysieke knop foto’s wil maken op zijn smartphone, kan daarvoor eigenlijk maar bij één fabrikant terecht: Sony. Smartphones van het Japanse merk bieden nog altijd een dedicated cameraknop. Met die knop kan je de camera activeren en ook meteen een foto nemen. Het lijkt er nu op dat Apple die knop ook naar iPhones wil brengen en meer specifiek de iPhone 16. Vorige maand dook het gerucht rond de cameraknop al eens op en ditmaal wijdt The Information er weer een stuk aan.

De nieuwssite bevestigt dat Apple een cameraknop wil introduceren op de iPhone 16. Naar verluidt gaat het om een fysieke knop die zowel druk- als aanraakgevoelig is. Met de drukgevoeligheid moet je het beeld kunnen scherpstellen, zoals we dit ook kennen van camera’s en smartphones met zo’n knop. Meer opvallend is de aanraakgevoeligheid. Volgens The Information kunnen gebruikers weldra naar links en rechts vegen om in en uit te zoomen op de iPhone 16.

Uitgelicht artikel iPhone 15 Pro Alle iPhone 16-modellen zouden actieknop krijgen

Ook die functie kennen we van andere smartphones, hetzij zonder de touchfunctie. Menig telefoon laat je namelijk in- en uitzoomen met de volumeknoppen. Onduidelijk is hoe gradueel dit verloopt – laat het je bijvoorbeeld wisselen tussen de verschillende cameramodi, of kan je per honderdste (van de brandpuntafstand) de zoom aanpassen. Dit zal te zijner tijd duidelijk moeten worden.

Alle iPhone 16-modellen

Voorlopig gaat het sowieso nog om een gerucht. Apple heeft de komst van de cameraknop naar de iPhone 16-serie, zoals gewoonlijk, niet bevestigd. The Information spreekt voorlopig ook van testen op de iPhone 16-serie. Serie, want de functie wordt getest op alle modellen: van de reguliere 16 tot de Plus en Pro-versies.

Dat er een hoop kan wijzigen in enkele maanden, bleek vorig jaar met de drukknop van de iPhone 15 Pro-modellen. Volgens de eerste geruchten wilde Apple de telefoons een drukgevoelige knop geven, met Taptic Engines om het klikgevoel te geven. Voor de definitieve versies van de Pro-modellen kwam Apple terug op dat besluit; die bevatten reguliere fysieke knoppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business