Nieuws

Ontwerp iPhone 16-serie lekt uit

iPhone 16
© MacRumors
Over iets minder dan één jaar is het alweer tijd voor de iPhone 16-serie. Eén ding lijkt wel zeker: het ontwerp van de nieuwe iPhones blijft grotendeels ongewijzigd.

Het ontwerp van iPhones is de afgelopen jaren nauwelijks gewijzigd. Buiten enkele wijzigingen aan de cameramodule en een licht afgerond frame op de iPhone 15-serie, zijn de toestellen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Apple’s aanstaande vlaggenschepen zouden daar niet meteen verandering in brengen, zo meldt MacRumors. De publicatie claimt dat ze in het bezit zijn van schetsen van de iPhone 16-serie. Op de schetsen zien we vermoedelijk het basismodel van de toestelreeks, met twee camerasensoren.

Het toestel, dat intern bekendstaat als de DeLorean, behoudt het afgeronde ontwerp van de iPhone 15-serie. Ook het cameraeiland van de voorgaande toestelreeksen blijft behouden. Nieuw is ditmaal wel dat de camera’s verticaal zijn uitgelijnd. Op voorgaande modellen waren de camera’s steeds in een kruispatroon geplaatst. De reden hiervoor lijkt duidelijk: de gehele iPhone 16-serie moet voortaan in staat zijn ruimtelijke video’s op te nemen.

Om die functie mogelijk te maken moeten de camera’s verticaal zijn uitgelijnd. Alleen dan kan Apple de beelden namelijk over elkaar leggen voor een diepte-effect. Die ‘Spatial Video’-beelden kan men vervolgens bekijken op de aanstaande Vision Pro VR-bril.

Aangepast cameravlak

In één van de schetsen worden de camera’s verpakt in een langwerpig vlak. Gezien het momenteel nog om eerste schetsen gaat, kan er nog van alles wijzigen voor de officiële introductie.

Dat geldt ook voor de andere kenmerken die op de beelden zichtbaar zijn. Op alle renders is zo een Action Button te zien. Op één variant is de knop wel een heel stuk groter. Een andere render laat de volumeknoppen juist weer in een opgeblazen formaat zien. Het zijn steeds zulke kleine details dat je er in de praktijk weinig van gaat merken. Apple kan ze bovendien gemakkelijk aanpassen voordat de telefoons gelanceerd worden.

Lancering in 2024

Voor het noemen van de lanceringsdatum is het nu simpelweg nog te vroeg. Wel mag je ervan uitgaan dat de introductie in september 2024 plaatsvindt. De afgelopen jaren bracht Apple zijn nieuwe iPhones steeds voor het einde van Q3 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business