Nieuws

OnePlus Watch 2 met Wear OS verschijnt in februari

OnePlus Watch 2
© OnLeaks
De OnePlus Watch 2 met Wear OS wordt vermoedelijk in februari uit de doeken gedaan tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Eerdere geruchten gingen uit van een introductie in januari, samen met de OnePlus 12 en 12R. Dat lijkt nu toch niet te gebeuren, meldt Max Jambor via X (voorheen Twitter). De geruchtenmaker laat via het socialemediaplatform weten dat de OnePlus Watch 2 namelijk in de februari onthuld wordt. Er wordt gewerkt aan een evenement tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, schrijft Jambor. Dat evenement vindt plaats tussen 26 en 29 februari 2024.

Specificaties OnePlus Watch 2

Jambor spreekt op X niet over de specificaties van de Watch 2. Uit eerdere lekken bleek wel dat het OnePlus’ eerste smartwatch wordt die op Wear OS draait. Het kloppende hart van de smartwatch is de Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1. Aanvullend voorziet OnePlus in de BES 2700 coprocessor. Die processor neemt alle low-power taken op zich, zoals het tonen van het always-on-display.

Het oledscherm van de Watch 2 meet 1,43 inch en krijgt een resolutie van 466 x 466 pixels. Over de piekhelderheid van het oledscherm zijn vooralsnog geen details bekend. Eveneens ongeweten is of er meerdere formaten horlogekasten op komst zijn, of dat OnePlus de Google-strategie kiest. De Pixel Watch is momenteel in slechts één formaat verkrijgbaar: 41 mm.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 OnePlus 12 en 12R: prijzen liggen op straat

Gezondheidsmetingen

Over de mogelijke gezondheidsfuncties van de Watch 2 kunnen we voorlopig enkel gissen. De eerste OnePlus Watch kon enkel je hartslag- en bloedzuurstofsaturatie meten. Hopelijk weet OnePlus op de Watch 2 nog enkele aanvullende metingen te bieden, zoals ECG- en temperatuurmetingen.

Tijdens MWC 2024 in Barcelona zouden we daar alles over moeten horen krijgen. Dat geldt ook voor de prijs van de smartwatch. Verwacht wordt dat de tweede OnePlus-smartwatch fors duurder wordt dan de eerste generatie, die bij zijn introductie slechts 150 euro kostte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business