Nieuws

Microsoft betreedt de metaverse met Mesh voor Teams

Microsoft teams Mesh
© Microsoft
Microsoft lanceert met Mesh een metaverse-oplossing waarmee je in digitale meetings het echte leven kan nabootsen.

Tijdens de coronapandemie was thuiswerken verplicht voor wie het kon. Meer en meer bedrijven willen nu dat hun werknemers weer vaker naar kantoor komen. Microsoft lijkt niet mee te gaan in die beweging. Het bedrijf lanceert met Mesh namelijk een virtueel meetingplatform waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten, ook als ze zich op andere locaties bevinden.

Meetings in Mesh

Mesh is een nieuwe feature voor Microsoft Teams. Het gaat in feite om een metaverse-achtige ervaring. Elke werknemer stelt een avatar in als digitale voorstelling van zichzelf. Daarna kunnen al die avatars samengezet worden in een digitale ruimte. Op die manier ontmoeten werknemers elkaar zoals ze dat op kantoor zouden doen, maar dan in een volledig digitale omgving.

In Mesh kan je vlot meetings houden en presentaties geven. © Microsoft

Die ruimtes kunnen verschillende vormen aannemen. Microsoft biedt voor Mesh een aantal standaardruimtes die door bedrijven aangepast kunnen worden. Zo kan het interieur veranderd worden, kunnen bedrijfslogo’s toegevoegd worden en kunnen er zelfs video’s afgespeeld worden in de digitale ruimte. Hiervoor is bovendien geen codeerkennis vereist: Microsoft voorziet een toolkit om aanpassingen te maken in de wereld. De toolkit werkt op basis van Unity, waar je met klikken en slepen wijzigingen kan aanbrengen.

Microsoft Mesh is momenteel enkel beschikbaar voor Teams op desktop-pc’s en laptops. Ook wie een VR-headset van Quest heeft liggen kan mee aanschuiven in de digitale meetingruimtes van Microsoft. Bedrijven met Business- of Enterprise-licenties kunnen Mesh een half jaar lang gratis uitproberen. De prijzen die Microsoft daarna vraagt voor de dienst, variëren naargelang het gekozen abonnement. Oplossingen zijn beschikbaar vanaf 4 dollar per gebruiker per maand en lopen op tot 57 dollar per gebruiker per maand. Europrijzen maakte Microsoft nog niet bekend.

Uitgelicht artikel Microsoft Teams nieuwe app Vernieuwde Microsoft Teams-app is nu beschikbaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business