Nieuws

TikTok gaat inzetten op horizontale video’s

Facebook TikTok logo
© iStock / 5.15 West
TikTok vraagt gebruikers om horizontale video's te produceren. Het socialemediaplatform zegt dat het zulke horizontale video's een ‘boost’ geeft.

TikTok is populair geworden met zijn korte, verticale video’s. Doorheen de tijd is er al flink gesleuteld aan dat concept. Zo laat TikTok je nu veel langere video’s maken en heeft het een livestreams-functie toegevoegd. Voortaan gaat het gebruikers ook aanzetten tot het creëren van horizontale video’s, blijkt uit een bericht van @Mepherion op X. De X-gebruiker toont afbeeldingen waarop TikTok aan zijn gebruikers vraagt om horizontale video’s te maken in ruil voor een boost in kijkersaantallen.

Om aan de eisen te voldoen moet de video ten minste één minuut duren. Bovendien mag de video geen advertentie zijn en mag deze niet afkomstig zijn van overheden. Een andere vereiste is dat de video uniek moet zijn. Voor een simpele reactievideo, maar dan horizontaal, hoef je van TikTok dus niet op een extraatje te rekenen. Als de boost wordt geactiveerd, duurt deze ongeveer 72 uur. Hoeveel kijkers je video te zien krijgt, kan TikTok niet garanderen. Dat heeft immers ook te maken met hoe ‘geliefd’ je video is.

Uitgelicht artikel TikTok TikTok voegt betaalmuur toe voor creators

Er gelden ook nog enkele accountvereisten. Zo moeten accounts minimaal drie maanden bestaan. Of de boost vervolgens voor alle accounts geldt, is ons niet bekend. TikTok communiceerde immers niet met het brede publiek over het nieuwe videoformaat. Wel is bekend dat het influencers informeert. Die zouden de functie mogelijk moeten proefdraaien, in ruil voor wat extra views.

Horizontale TikTok-feed

Waar de horizontale video’s verschijnen? Naar verluidt werkt TikTok aan een horizontale feed. Je zal de horizontale video’s dus niet zomaar tussen verticale video’s zien verschijnen. Tegelijk hoef je niet tussen elke video je telefoon te draaien. In die horizontale feed kan je zoals gewend door je TikTok-videofeed scrollen. Daarbij ben je uiteraard wel beperkt tot de horizontale content.

Met de horizontale video’s lijkt TikTok steeds meer naar YouTube op te schuiven. Dat videoplatform moet het nog vooral hebben van horizontale video’s, al kijken ook op YouTube steeds meer mensen naar zogeheten Shorts. Zoveel dat YouTube besloot reclames tussen de video’s toe te voegen. TikTok lijkt het beste van beide werelden te willen aanbieden, met korte verticale video’s enerzijds en langere horizontale video’s anderzijds – zonder dat je zelf op zoek moet gaan naar video’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business