Nieuws

Heb jij last van de Coolwalk-bug in Android Auto? Zo los je het op

Google Maps op Android Auto
© Google
Google kwam in 2023 op de proppen met de vernieuwde Coolwalk-interface voor Android Auto. De splitscreenmodus kampt sinds eind vorig jaar met een bug waardoor het scherm vastloopt.

Coolwalk introduceert niet alleen een nieuwe designtaal voor Android Auto, Material You, maar ook een handige splitscreenmodus. Hiermee kun je naast je navigatie-app ook Spotify en een berichtendienst op het scherm weergeven. Het systeem houdt bovendien rekening met de beeldverhouding van het scherm waarop Android Auto wordt getoond, waardoor de apps en taakbalk steeds op de meest optimale posities worden geplaatst. Helaas lijkt de functie gepaard te gaan met een hardnekkige bug.

Coolwalk-scherm loopt vast

Vlak na de introductie bleek dat gebruikers die de Coolwalk-functie activeren soms de onderste helft van het scherm niet kunnen bedienen. Het is echter lastig de bug na te bootsen: in veel gevallen werkt Coolwalk probleemloos, maar af en toe lijkt de functie te haperen. Opvallend is dat dan zelfs een herstart van de app of smartphone geen soelaas biedt; de gebruiker kan de onderste helft van het scherm dan simpelweg niet meer gebruiken.

Google heeft zich vooralsnog niet uitgelaten over de reden waarom de Coolwalk-functie vastloopt. Er is voorlopig ook geen zicht op een oplossing vanuit de zoekgigant. Gebruikers van Android Auto, dat regelmatig geplaagd wordt door bugs, hebben nu echter zelf een oplossing gevonden. Ze hebben achterhaald dat de bug te wijten is aan verschillende animatie-opties in Android Auto. Deze opties zouden er dus voor zorgen dat een deel van het scherm vastloopt als je Coolwalk gebruikt.

Zo kun je de Coolwalk-bug oplossen

Meer specifiek gaat het om twee opties die gebruikers moeten uitschakelen: “Animaties verwijderen” en
“Transparantie en vervaging verminderen”. Je kan de instellingen aanpassen in de toegankelijkheidsopties van je Android-telefoon.

Uitgelicht artikel Waze “Melding politiecontroles via Waze of Coyote moet verboden worden”

Niet alle Android-telefoons bieden echter deze instellingen. Zeker op oudere Android-telefoons zijn ze soms niet beschikbaar. In dat geval moet je de animatiesnelheid van de smartphone instellen op 0,5x. Dit kan via het ontwikkelaarsmenu van je smartphone. Ben je bekend met dit menu, dan kun je het gerust aanpassen. Voor alle andere gebruikers raden we het af om instellingen in dat menu te wijzigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business