Nieuws

Android Auto toont gebouwen automatisch in 3D 

Google Maps op Android Auto
© Google
Android Auto gaat gebouwen automatisch in 3D weergeven. In de smartphone-app voor Google Maps is dat nog niet het geval.

Wie Google Maps op zijn smartphone gebruikt, heeft ook de optie om gebouwen in 3D weer te geven, maar moet dat wel handmatig aanzetten. In de mobiele app demonstreert Google de feature al bijna 10 jaar, in grote steden. Maar tijdens het navigeren was die 3D-weergave voor gebouwen dan weer niet beschikbaar. Ze verschijnen nu dus automatisch in Android Auto, maar wel enkel in de Lichte Modus. Dat meldt 9to5Google.

Gebouwen in 3D voor Android Auto

De 3D-gebouwen lijken op het eerste gezicht een gimmick, maar wel eentje die van pas komt wanneer je met de wagen een nieuwe stad verkent, wanneer je op vakantie bent, bijvoorbeeld. Daarom is het best verrassend dat de 3D-feature nu pas gaat werken op Android Auto.

Toch zal het overdag moeten gebeuren. 's Avonds zal je manueel de Light Mode weer moeten activeren om gebouwen in 3D te blijven zien. Toen de feature voor het eerst opdook, waren 3D-gebouwen wel gewoon zichtbaar in de Donkere Modus. Mogelijk heeft Google zich bedacht en is toegankelijkheid en gebruiksgemak de reden voor de aanpassing.

Het is geen ingrijpende update, maar wel eentje die Android Auto een stukje aantrekkelijker maakt. Wanneer het om echt grote gebouwen gaat, zoals wolkenkrabbers, zullen die bovendien transparant worden op plekken waar het belangrijker is om de weg weer te geven. En wie zich er toch aan mocht ergeren, kan de 3D-gebouwen ook gewoon uitzetten in de instellingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business