Nieuws

Gmail introduceert chatdienst-uiterlijk op Android

Gmail
© iStock / Tamer Soliman
Gmail heeft het antwoordveld van zijn Android-app opnieuw vormgegeven. Voortaan oogt het iets meer als een tekstveld in chatdiensten zoals WhatsApp.

Nadat Gmail recent nog de knop voor het uitschrijven van nieuwsbrieven een nieuw likje verf gaf, is het ditmaal de beurt aan het antwoordveld. Het gewijzigde uiterlijk verscheen in november voor het eerst in Gmail voor Android, toen een beperkt aantal gebruikers de nieuwe UI zag opduiken. Ditmaal start Google een bredere uitrol van het gewijzigde Gmail-ontwerp, meldt AssembleDebug via X.

Door de ontwerpwijziging komen de drie bestaande knoppen, ‘Beantwoorden’, ‘Allen beantwoorden’ en ‘Doorsturen’, te vervallen. In plaats daarvan kan je direct een antwoord typen, alsof je in een berichtenapp zit. Met de knop aan de linkerzijde bepaal je of je wilt antwoorden of het bericht wilt doorsturen. Links daarvan vind je de knop om bestanden bij te voegen. De mogelijkheid om de e-mail op volledig scherm te tonen blijft bestaan. Hiervoor klik je op de knop aan de rechterzijde van het antwoordveld.

Via de emojiknop aan de rechterzijde kan je ook emoji toevoegen aan je antwoord. Ben je klaar? Dan zit er nog maar één ding op: de mail versturen via de verzendknop naast het antwoordveld.

Uitgelicht artikel Gmail Gmail voor Android krijgt AI-hulpje om mails te schrijven

E-mail blijft in beeld

Het vernieuwde uiterlijk is wellicht iets minder handig als je een lange e-mail wilt verzenden. Gelukkig kan je het tekstveld altijd op volledig scherm weergeven. Tegelijk biedt de aangepaste interface ook zijn voordelen. De e-mail waarop je reageert, blijft bijvoorbeeld steeds in zicht, zonder dat je heen en weer moet scrollen. Bovendien is het nieuwe antwoordveld iets sneller voor de momenten dat je de zaak ook kan afhandelen met een kort antwoord.

Gmail antwoordveld
© TechPulse

Op de TechPulse-redactie was de nieuwe interface meteen beschikbaar op onze Android-telefoons. Mogelijk is de update ook op jouw smartphone doorgevoerd. Zie je het chatdienst-uiterlijk nog niet in jouw Gmail-app op Android? Controleer dan via de Google Play Store of er updates klaarstaan voor de maildienst. Het kan enkele weken duren voordat de wijziging bij iedereen is doorgevoerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business