Nieuws

Gmail op Android laat je nu sneller afmelden van nieuwsbrieven

Gmail
© iStock / Tamer Soliman
Gmail op Android heeft de knop om je uit te schrijven van nieuwsbrieven bijgewerkt. Voortaan is de knop een heel stuk prominenter aanwezig in de Android-app.

Gmail biedt al meer dan een decennium de mogelijkheid om je met één klik af te melden van nieuwsbrieven. Webgebruikers zagen hiervoor recentelijk een vernieuwde, grotere knop verschijnen. De knop arriveert nu ook op Android, meldt Android Police.

Of je de “Afmelden”-knop ziet, lijkt niet per se gerelateerd te zijn aan de Gmail-versie op je telefoon. Zo noteert de nieuwssite dat de knop zichtbaar was op hun Pixel 8 Pro, maar niet op een Honor-smartphone. Beide telefoons draaien echter dezelfde Gmail-versie: 2023.11.26. Mogelijk komen Google Pixel-toestellen simpelweg als eerste aan de beurt.

Gmail afmelden op Android
© Via Android Police

Zodra de knop beschikbaar is, verschijnt deze rechts van de gegevens van de afzender. Vervolgens kun je je in één of enkele klikken afmelden van nieuwsbrieven. Afhankelijk van de afzender kan dit in één klik via Gmail, of stuurt de maildienst je door naar de website waar je je kunt afmelden.

Niet nieuw, of toch wel?

Zoals gezegd is deze functie niet nieuw. Je kunt hetzelfde scherm aanroepen door in Gmail op het overflowmenu te klikken. Daarin staat dezelfde “Afmelden”-knop. Het voordeel is dus dat je nu niet steeds dit menu hoeft te openen.

Vanaf februari 2024 staat er nog wel iets te veranderen. Alle grote bulkafzenders moeten dan de mogelijkheid ondersteunen om je met één klik af te melden. Gebruikers hoeven Gmail dus niet te verlaten om zich af te melden. Dit geldt dus wel enkel voor grote bulkafzenders die dagelijks meer dan 5.000 e-mails naar Gmailadressen sturen.

Beheer je abonnementen

Gmail werkt naar verluidt aan de mogelijkheid om alle abonnementen vanaf één pagina te beheren. Dat meldt tipster Assemble Debug via X (voorheen Twitter). Via een “Beheer abonnementen”-pagina zou je je in één klap van alle ongewenste nieuwsbrieven kunnen afmelden. Hoe dit exact in zijn werk zal gaan, is nog onduidelijk. Hoewel de tipster de functie kon inschakelen, is de pagina niet aanwezig in de huidige Gmail-versies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business