Nieuws

HMD blijft toch Nokia-telefoons maken

Nokia C22 So Peach
© Nokia
HMD Global blijft toch Nokia-smartphones maken. Het Finse merk zegt de smartphones uit te blijven brengen naast zijn “HMD Original”-smartphonereeks.

Vorige week deed het gerucht de ronde dat HMD een einde zou maken aan het Nokia-tijdperk. HMD zou wel smartphones blijven produceren, hetzij onder zijn eigen merknaam. Dit gerucht werd verder aangewakkerd door de link vanuit de officiële Nokia-webpagina’s naar die van HMD. Zo kom je als je naar nokia.com/phones surft nu uit op de landingspagina van ‘Human Mobile Devices’. Deze naam ga je in de toekomst vaker horen als het om producten van de Finse fabrikant gaat. Meer bepaald gebruikt HMD de nieuwe merkidentiteit voor zijn HMD-branded smartphonelijn.

Wat ook hielp bij het aanwakkeren van de geruchten was het aflopen van de licentie voor de Nokia-merknaam. HMD verkreeg deze merkrechten in 2016 na de overname van Microsofts mobiele tak. Begin 2024 verliep dit contract echter. Vermoed werd dat de Finse bedrijven de samenwerking ook niet zouden voortzetten. Volgens HMD Global is dat onjuist en blijft het Nokia-telefoons ontwikkelen en fabriceren.

In plaats daarvan komen ze met een “nieuwe multibrand-strategie”, met daarin een HMD Original-reeks, Nokia-toestellen en “spannende nieuwe samenwerkingen”. Welke samenwerkingen in het verschiet liggen, laat HMD vooralsnog onbesproken. Duidelijk is wel dat het Finse merk weldra ook onder andere merknamen smartphones gaat produceren. Mogelijk wil HMD daarmee een nieuw publiek aantrekken.

Nieuwe Nokia G22-kleur

Dat HMD actief blijft met de Nokia-merknaam, blijkt ook wel uit de website. Daarop meldt HMD dat het “de maker van Nokia-telefoons” is. Ook kun je de diverse Nokia-telefoons aldaar aanschaffen. De Finse fabrikant kondigde vandaag ook een nieuwe kleur van de Nokia C22 aan: So Peach.

Het Finse merk verkoopt de C22 voor € 179,99 en levert de Comfort Earbuds+ mee. Wat de toekomst brengt voor het iconische merk, zal de tijd moeten uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business